Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieuczciwa firma

Polecane posty

Gość gość

Jako były pracownik pewnej firmy przestrzegam wszystkich przed ofertami pracy w internecie. Część z nich to naciągacze. O firmie w której pracowałam pisali w gazecie wyborczej. Sprawa wygląda tak: warunki umowy nie mają nic wspólnego z tym co masz robić. Siedziba firmy mieści się gdzie indziej niż jest napisane w umowie. Proponujecie firmom usługę przedłużenia wizytówki internetowej firmy za dużą kwotę bądź wersję BEZPŁATNĄ testową która jest PŁATNA ale Ty nie możesz powiedzieć tego klientowi. W dodatku nie dzwonisz z ich wyszukiwarki tylko z innych wmawiając firmom, że z fioletowej i że jest tam ich wizytówka. Proponujesz przedłużenie a tak naprawdę naciągasz ludzi na płatności. Dzwonicie też po parafiach przedstawiając się jako Instytut Ewidencji Obiektów Sakralnych.. Ciągle przychodzi ktoś nowy do pracy kto odchodzi i znowu przychodzą nowi. Poczytajcie sobie więcej o fioletowej wyszukiwarce w internecie. Chciałabym, żeby dosięgła ich sprawiedliwość. Czuje się bezradna, oszukana, najchętniej tę sprawę bym gdzieś zgłosiła ale nie wiem dokąd. Straciłam swój czas, następnego dnia już nie przyszłam do pracy, nie chciałam nie musiałam tak wygląda zrywanie umowy z tego co powiedzieli... Co radzicie w tej sytuacji? Przecież to jest karalne! Art. 286 paragraf 1 k.k. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Gość gość
wiąc jak Ty oszukiwałś dzowniąc po ludziach to było cacy a jak Ciebie oszukali to juz jest be? Trafił swój na swego po prostu

Gość gość
Dlatego zrezygnowałam!

Gość gość
a jak sie nazywa ta firma

Gość gość
zrezygnowałam w drugim dniu bo nie chce mieć nic wspólnego z naciąganiem ludzi... nie wiedziałam że darmowe równa się płatne, dopiero kiedy sobie przeczytałam regulamin na przerwie wiedziałam, że już następnego dnia nie przyjdę tu macie wszystko http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,15469131,Dzwoni_telemarketer__Nigdy_nie_mow__tak___bo_to_kosztuje_.html

Gość gość
wpiszcie fioletowa wyszukiwarka z linka się nie wyświetla

Gość gość
firma nazywa sie HERTES PROJEKT i mieści sie na ul.dabrowskiego 75/36

Gość gość
Witam. Bardzo bliska mi osoba została przez ta firmę oszukana. Przysyłają teraz faktury na gigantyczne kwoty. Jeśli jesteś w stanie nam pomóc proszę o kontakt. Moj e-mail: annapawlik179@gmail.com

Gość Malwina Tobiasz
Ins tytut Ewi dencji Obie któw Sakralnych to zwykli oszuści. Taka firma nigdzie nie jest zarejestrowana - po prostu nie istnieje. Wystarczy sprawdzić wpisując w wyszukiwarce google. Naciągają nie tylko instytucje kościelne ale i prywatne firmy przedstawiając sie oczywiście pod nieco zmienionym szyldem.

Gość gość
Instytut Ewidencji Obi któw Sakralnych to rzeczywiście zwykli oszuści. Sprawdzałam -Taka firma nigdzie nie jest zarejestrowana - po prostu nie istnieje. Wystarczy sprawdzić wpisując w wyszukiwarce google. Naciągają nie tylko instytucje kościelne ale i prywatne firmy przedstawiając sie oczywiście pod nieco zmienionym szyldem.

Gość Małgorzata Nawrocka
Instytut Ewidencji Obiektów Sakralnych to rzeczywiście zwykli oszuści. Taka firma nigdzie nie jest zarejestrowana - sprawdzałam ich - po prostu nie istnieje. Wystarczy sprawdzić wpisując w wyszukiwarce google. Naciągają nie tylko instytucje kościelne ale i prywatne firmy przedstawiając się oczywiście pod nieco zmienionym szyldem.

Gość Maryna Dupa
rewelacja a ewidencjonuja takze obiekty sakralnopodobne? bo przerobilem synagoge na plywalnie i ucze bachorki plywac, nie wiem jak to zaklasyfikuja :classic_cool: stopka: moje dzieci nie chca chodzic po wodzie, czy to kwestia zbyt malego zasolenia akwenu?

Gość leonkowa
jeśli masz na to niezbite dowody to warto zwrócić się do http://f-o-z.pl/ pomogą ci. Możesz też założyć grupę gdzie będą się dopisywać kolejni poszkodowani i tak łatwiej złożycie pozew zbiorowy. Może to jest jakiś sposób?