Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia Wrocław!!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie, co do konkursów o indeks na Uniwersytet Wrocławski. Wiem, że tego typu akcje są organizowane w Szczecinie lub Krakowie, ale nigdy n słyszałam, aby Uwr również coś takiego robił. Chciał w przyszłości studiować filologię polską lub dziennikarstwo, dlatego z ciekawości poszukuję konk związanych z zagadnieniami z tych dwu dziedzin, któ aureatom gwarantują indeks na start lub stypendia wyboru. Moje pytanie brzmi: czy słyszał ktoś z Was cokolwiek na ów temat? Może wiecie, gdzie ewentua mogłabym poszukać jakichś informacji? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Gość gość
Po jednym i drugim kierunku będziesz pracować na kasie.....

Gość gość
na kasie? bzdury

Gość gość
Może w szkole. Nie wiadomo co gorsze :D

Gość gość
po filologii polskiej może być nauczycielką czemu piszesz że będzie pracować na kasie

Gość gość
No tak, bo przecież szkoły wręcz biją się o absolwentów, bo tak brakuje nauczycieli, tyle dzieci teraz!

Gość gość
Patrz wyżej.

Gość gość
a ja wam powiem w czym filozofia może pomóc na przyszłość, to nie jest głupi kierunek

Gość gość
Sadziłam, ze jak zadam to pytanie tutaj to dostane sensowna odpowiedź. Jednak sie mylilam, to moja sprawa co chce studiowac. Pytanie brzmiało inaczej....

Gość gość
filozofia może się przydać gdy będziesz miała w planach założenie firmy, są tam elementy psychologii społecznej odnoszące się do zachowań ludzkich, także nie jest przegranym kierunkiem

Gość gość
Ja tak szczerze Ci powiem, że poważnie się zastanów nad tym kierunkiem, serio i mówię to z dobroci serca. Mam koleżankę na wrocławskiej filologii polskiej (ale jakby studiowała w innym mieście pewnie byłoby to samo), dziewczyna z pasją i był to jej wymarzony kierunek studiów od gimnazjum. Co z tego wyszło? Na 4 roku jest już tak zniesmaczona tym jak wygląda rynek pracy i ogólnie polskie szkolnictwo, że kompletnie straciła do tego serce, robi magisterkę chyba tylko, żeby zrobić i sama mówi, że już nie chce w szkole pracować...

Gość gość
Z tym, ze ja chcę studiować filologię, a nie filozofię.

Gość gość
Nie ma raczej takich konkursow na politechnice. Ale dlaczego chcesz studiowac w szczecinie akurat?

Gość gość
sorki, teraz zauważyłem pomyłkę, filologia :) nie wiem czy jest przydatna, musisz najpierw sprawdzić czy jest zapotrzebowanie abyś rzeczywiście nie wylądowała na tejże kasie

Gość gość
Zastanow sie jeszcze raz nad ta politologia. Kolezanka mowila ze 2 lata po tym pracy szukala a i tak ostatecnie tylko tesc ja zatrudnil w swojej firmie zajmujacejnsie dystrybucja czipsow. Wiec po co byly jej wogole te studia??

Gość gość
Nie chcę studiowac w szczecinie tylko we wroclawiu i nie politologie tylko filologie i nie na politechnice tylko na uniwersytecie ludzie czytajcie uważnie...

Gość gość
Chodzi mi przede wszystkim o te konkursy oindeksy, one by mi bardzo ułatwiły życie no i obeszlabym proces rekrutacji

Gość Arya Stark
Valar morghulis

Gość gość
Zadałam pytanie o indeks ARYA STARK wiem ze wszyscy musza umrzec, ale studiować tez by sie przydalo.

Gość gość
Po co ci studia? Znajdź sobie faceta z kasą. Ja tak zrobiłam, polecam.

Gość gość
Więc gratuluję, ja mam pewne aspiracje, facet z kasą do nich nie nalezy.