Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złe imię na bilecie lotniczym

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem mój znajomy z Niemiec zamówił mi bilet lotniczy do Australii i wpisał imię zdrobniale zamiast Wiesława to Wiesia, zamówił to przez biuro podróży , a line Qantas Airways nie zmieniają danych, nie ma biura w Polsce, a on już poleciał, a ja boję się, że nie wpuszczą mnie do samolotu. Wizę , ubezpieczenie mam właściwie, bo sama załatwiałam. Mój znajomy myślał, że można tak zapisać, bo wszyscy tak do mnie mówią. Czy ktoś miał taką sytuację? Czy mam się o co martwić? Czekam na pomoc.

Gość gość
ja tak kiedys mialam z LOTem. Zadzwonilam i zmienili. Jezeli chodzi o LOT, to powiedzieli, ze do trzech liter rozniacych sie, jest ok. Jezeli jest wieksza roznica, to juz jest problem

Gość gość
Zadzwon i wyjasnij - inaczej bedziesz miala problem

Gość gość
W sumie, z tego, co pamietam, to na bilecie nic nie zmieniali, ale zanotowali, jaka jest sytuacja i przy bramce juz o tym wiedzieli. Jezeli wyjasnisz (ale wczesniej!!!), jak do tego doszlo, powinno byc ok

Gość gość
To masz duzy problem. Musisz szukac kontaktu do tych linii zeby zmienili, innego wyjscia nie masz. Jakbys leciala do londynu to moze by przymkneli oko, ale tam gdzie wizy nie masz szans. Znam to z zycia i lotu do stanow.

Gość gość
dzięki za podpowiedzi już zgłosiłam, jeszcze mam trochę czasu to mam nadzieję, że uda się załatwić, poproszę, znajomego o wyjaśnienie, gdzie zamawiał bilet to może to odnotują, w końcu to ja jestem, a nie inna osoba, pozdrawiam