Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temperatura

Polecane posty

Gość gość

Hej. O otóż od jakiś 3-4 dni z ciekawości zmierzyłam temperaturę ( przypuszczam że jestem w ciąży) no i właśnie to mnie jeszcze bardziej zaczeło przekonywać bo temperatura cały czas jest powyżej 37 tak do 37.5.Z tego co kiedyś słyszałam w ciązy jest podwyższona temperatura. Dziś jest mój 28dc , cykle mam co 30 dni. Myślicie że mogę sobie robić nadzieję czy to z ciążą nie ma nic wspólnego? Z góry dziękuję za miłe odpowiedzi . Pozdrawiam.

Gość gość
Podpowie ktoś?

Gość hgg
Sama podwyższona temperatura to żaden wskaznik

Gość gość
a o jakiej porze dokonywałaś pomiarów? Przed wstaniem z łóżka?

Gość gość
Tak jak ktos napisal wczesniej sama podwyzszona temperatura niczego nie oznacza. Po co tak to bylyby testy ciazowe. Musisz poczekac. Jezeli miesiaczka Ci sie spozni powiedzmy 5 dni, a temperatura mierzona RANO O TEJ SAMEJ PORZE bedzie tak jak piszesz powyzej 37 to mozliwe, ze jest to ciaza. Ale juz lepiej zrobic test ciazowy w dniu spodziewanej @.

Gość gość
No właśnie nie. Najpierw poszłam do łazienki i dopiero sobie przypomniałam o tem.

Gość gość
No to nic te pomiary nie są warte bo już sam ruch powoduje podniesienie temp. ciała a poza tym pomiar musi być o tej samej porze.

Gość gość
A no widzisz. Temperatura sie nie sugeruj. Zrob test. Bedzie pewniejszy. Nie prowadzisz samoobserwacji wiec nie wywnioskujesz ciazy lub jej braku. To nie takie proste.

Gość gość
Ok dzięki. Niestety jeśli chodzi o mierzenie tem to jestem w tym kompletnie zielona:) A dużo białego śluzu takiego trochę jak białko jajka może o czymś świadczyć? Powiem szczerze że dopiero zaczynam obserwacje organizmu i nie wszystko wiem więc wybaczcie za głupie pytania:)

Gość gość
śluz jak śluz. Zrób test. 2 ciąże za mną i nie przypominam sobie jakiegoś szczególnego śluzu na poczatku.

Gość gość
ok dzięki zrobię go w piątek.

Gość gość
Aha. To powodzenia w samoobserwowaniu :) Jest to bardzo przydatne, wazne jest zeby wiedziec cos o sobie i swoim ciele, potem przynajmniej nie dasz z siebie tak latwo zrobic durnia przez ginekologa, bo oni do tego daza ;) Z tego co wiem w ciazy jest sluz bialy ale gesty, a sluz przezroczysto-bialy rozciagajacy sie jest objawem owulacji lub zblizajacej sie @.

durnia to robisz sama z siebie przy ginekologu jeśli myślisz że na podstawie śluzu możesz określić byt albo niebyt ciąży