Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość she29

Co z tym endometrium

Polecane posty

Gość she29

Cześć dziewczyny. Pisałam juz na forum antykoncepcja/płodność ale nie uzyskałam żadnej odp.więc pisze tutaj: W skrócie- 3 mies.temu wystąpiło u mnie poronienie w 6 tyg. Tzn.lekarz powiedział, że mogło być nawet puste jajeczko, w kazdym razie wszystko oczysciło się naturalnie. Dostałam skierowanie na badanie grupy krwi, hormonów tarczycy, prolaktyny, moczu, ogólne krwi z rozmazem, na różyczkę, cholesterol...wczoraj byłam u lekarza, powiedział że wyniki ok, przebadał mnie, zrobił USG (byłam w 18dc) w opisie USG mam napisane m.in. Endometrium typ I, zatoka douglasa wolna. Ale co znaczy to Endometrium typ I? z góry dzięki za odpowiedzi

Gość gość
zapytaj lekarza. mi zawsze opisuje grubość w mm, i czy jest jednorodne, czy nie. Swoją drogą powinien pisać co to znaczy, przecież możesz zabrać te wyniki do innego lekarza, który nie będzie wiedział o co chodzi. Musisz iść do niego żeby wyjasnił.

Gość she29
Dziękuję za odpowiedź No niestety dzisiaj juz jest na urlopie i nie go 3 tygodnie. Powiedział, zeby się starać i że jak tydzien spozni mi się miesiaczka to żebym do niego przyszła, no i nic nie dzwigała Na wczesniejszych opisach mam napisane endometrium niejednorodne. Jak jeszcze był zarodek tez pisało że endometrium typ I Nie wiem czy teraz to dobrze czy zle Jest ileś typów endometrium? nie moge znalezc o tym informacji

Gość gość
też szukałam, i też nie znalazłam. Endometrium powinno być jednorodne - to wiem od swojej lekarki.