Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ćmaaaa

Kłucie wątroby podczas wysiłku fizycznego?

Polecane posty

Gość ćmaaaa

Podczas wykonywania ćwiczeń na boczki i brzuch odczuwam kłucie pod prawym żebrem, i to na tyle mocne, że nie daję rady wykonywać ćwiczeń, podejrzewam że to wątroba, mam tak również podczas chodzenia często. Jakie są przyczyny tego kłucia, kolki?

Gość ćmaaaa
Dodam również, że to się zaczęło gdy byłam w ciąży - wtedy mnie zaczęły łapać takie kolki pod żebrem prawym..

Gość gość
To bedzie wiedział tylko lekarz po zbadaniu ciebie,wątroba nie jest unerwiona i nie boli,jednak moze powodować,ze inne organy bedą boleć bo ona sie powiększyła ,jest stłuszczona(nie trzeba byc wcale grubym) itd.Tez miałam takie bóle ,poszłam do hepatologa(lekarz od wątroby i dróg żółciowych)okazało sie ,ze mam podwyższone próby wątrobowe,musiałam w związku z tym zrobic badania na żółtaczkę typu B i C a po trzech miesiącach powtórzyć aby wykluczyć (okazało sie ze jest wszystko dobrze)lekarka przepisała mi proste leki bez recepty i przeszło.Na wątrobę najlepszy jest ostropest plamisty,można go kupic w sklepach zielarskich w rożnych formach,ziaren całych,zmielonych,można to chyba tez dostać w aptece,lekarstwo bez recepty ktore zawiera ostropest to Sylimarol,sa dwie dawki większa i mniejsza,oprócz tego Hepatil lub Essenttiale Forte .Jednak i tak trzeba zrobic badania krwi ,próby wątrobowe aby zobaczyc co sie dzieje,moze trzeba bedzie zrobic usg a moze problem leży zupełnie gdzie indziej,boli cie cos innego a akurat tam czujesz.Moim zdaniem najlepiej abyś poszła do lekarza.Nikt tutaj nie da ci odpowiedzi,nawet lekarz bo trzeba to zbadać .