Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolina97

mój pierwszy raz

Polecane posty

witam Was :) mam 17 lat i jestem z chłopakiem już prawie rok, (on ma 18) i chcieliśmy mieć już za sobą ten pierwszy raz... bardzo go kocham i chcę tego, ale z drugiej strony ciągle zadaje sobie pytania... prezerwatywa wystarczy? a jak się zsunie ? pęknie? będzie bolalo ? coś pójdzie nie tak? nie wiem jak się przełamać i do tego zabrać......chłopak pociesza mnie, zapewnia, że będzie dobrze... ale wiecie jak to jest... mogę liczyć na jakąś poradę ? :)

Gość gość
Jesli sie juz zdecydujesz, to najlepiej w ciągu 3-4 dni przed miesiączką, wówczas nie ma ryzyka ciąży ( zakładam, że masz regularne cykle) , a mimo to- z prezerwatywą ( lepiej sie przyzwyczajać, że trzeba uważąc)

Gość dkjhkljsahdklfas
jesli obawiasz sie o skutecznosc antykoncepcji, wybierz sie do zaufanego ginekologa, pomoze ci wybrac odpowiednia metode. nie ma sensu, zebys psula sobie przyjemnosc martwiac sie o takie rzeczy. to jest chyba jedyna 'rada': seks jest po to, zeby sie nim cieszyc. Cieszcie sie swoja bliskoscia, nie ma sensu umawiac sie na 'zrobienie tego' jakby penetracja byla jakas magiczna granica. Jezeli jestescie w intymnej sytuacji, piescicie sie, jest wam przyjemnie, to po prostu sie tym cieszcie i robcie wszystko tak, zeby bylo wam fajnie. 'Kolejne stopnie wtajemniczenia' przyjda naturalnie, i kiedy bedziesz czula, ze jestes gotowa, to 'to' sie samo stanie i bedzie mile. nie ma co komplikowac sprawy.

Gość gość
fajna rada dkjhkljsahdklfas - tylko, ze jak im sie zrobi naprawdę przyjemnie i będzie naprawdę fajnie (a będzie to akurat czas owulacji ) to moze byc kiepski skutek. Jeszcze raz powtórzę, że najpewniejszym okresem na uchronienie sie przed niepożadaną ciążą są dni przed miesiączką. Im bliżej miesiączki - tym bardziej pewne, że można uprawiac bezpieczny seks

a czy bardzo boli? obfite krwawienie ? podobno każda kobieta przechodzi to inaczej... jednakże wiem, że mnie będzie bolało bo nie jestem taka "naciągnięta"

Gość gość
A to już przede wszystkim zależy od chłopaka :)

Gość _amfc_
Ja mam wrażenie że jeszcze nie jesteś do końca pewna tego więc pamiętaj że nic na siłę, młoda bardzo jesteś i w sumie masz jeszcze na to czas . Ale jeśli chcesz i odpowiednio się do tego weźmiecie i będziesz się czuła bezpiecznie i pewnie przy nim to powinno być łatwiej. Nie zawsze boli i nie zawsze jest krwawienie bo każda dziewczyna ma inną błonę. Za pierwszym razem nie oczekuj cudów. Jednak serio udaj się do ginekologa żeby wybrać odpowiednie zabezpieczenie. Żaden środek nie chroni na 100%, prezerwatywa może pęknąć lub spaść , stosunek przerywany przed niczym nie chroni i nie słuchaj że seks 3 dni przed okresem nie sprawi że zajdziesz w ciążę. Młoda jesteś bardzo. Cykle na ogół są nieregularne a jajeczkowanie potrafi i u starszych kobiet wystąpić później. Znam takie osoby które zaszły w ciążę zaraz po okresie lub przed. Tu nie ma co się bawić w ciuciubabkę. Jeśli jesteś pewna że tego chcesz i jesteś gotowa na to zasięgnij profesjonalnej opinii żeby potem płaczu i żalu nie było.

Gość gość
zaraz po okresie - pewnie, że to mozliwe, ale tuż przed- to chyba jakieś cudowne poczęcie. I nie przeczę, że wizyta u ginekologa zawsze jest wskazana, ale wiem tez, że młode dziewczyny sie tego wstydzą. Stad moja rada- jeśli juz macie robić cos takiego, to przynajmnie zminimalizujcie ryzyko i wybierzcie odpowiedni termin. Znikam, bo mam wrażenie, że sie powtarzam.

Gość gość
Tylko kondomy istnieją a wiesz że już wymyślili tabletki które są skuteczniejsze? zacznij brać tabletki i niech twój fagas założy gumę bo ch/uj wie co ma na nim i czy ciebie nie poczęstuję HIV-em.

Gość gość
tuz przed miesiączką to dobry pomysł, jak tak właśnie zrobiłam