Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yuki7645

Walka z pryszczami

Polecane posty

witam wszystkich chcialabym poryszyć temat trądziku. Otóż nie wiem co mam robić. Męczę się z tym dziadostwem juz dobre 3 lata. Na poczatku mojej walki z tradzikiem, ropne pryszcze ( nie wielkie ziarnka) zauwazyłam w okolicy nosa, dokladniej skrzydelek nosa i samym nosie. Nie moglam patrzec na te sterczace biale pryszcze i kazdy systematycznie wyciskalam. Pryszczy zaczelo przybywac i zasieg ich sie poszerzal. Teraz mam problemy ze sterfa T jest tlusta i swiecaca sie, policzki są natomiast nie naganne . Roznie bywalo z tym tradzikiem u mnie, raz lepiej raz gorzej. Obecnie mam pryszcze na wysokosci miedzy nosem a ustami tyle ze po obu stronach i troche wokol nosa ale nie na nosie + kilka na brodzie i miedzy brwiami. To nie jest raczej tradzik hormonalny bo on wystepuje raczej na policzkach. robia mi sie podskorne gule, nie sa okropnie wielkie czy cos, sa nieduze ale stercza jak wulkany. ciagle je rozdrapuje, zostaja mi saczace sie rany, zaczerwieniona skora, okropienstwo. Uzywalam b. wiele lekow, co rusz kupuje cos nowego z nadzieja ze mi pomoze , uzywalam duacu, benzacne, brewoxylu, acnedermu, skinorenu, zinerytu, aknemycinu plus, effeclaru duo.. ile pieniedzy na to poszlo nawet nie licze ;( Do dermatologow nie chodze bo nic nie pomaga. Sprawdzil sie jedynie zineryt, lecz wszystko wrocilo.Ostatnio wyczytalam na forach o tradziku neuropatycznym ( z rozdrapania) myslalam ze to moze byc przyczyna. ale boje sie zostawic moja twarz samej sobie, wole sie was zapytac czy ktos mial podobny problem i wysluchac waszych opini ;(

Gość gość
A używałaś takiego płynu z antybiotykiem o nazwie Dalacin T ( klindamycyna)?

Gość Kamilka_34
Ja swego czasu na trądzik dostałam od swojej dermatolog curiosin. nie jest dostępny bez recepty i mi naprawdę pomagał. Przy systematycznym stosowaniu przez ok 3 miesiące pozbyłam się problemu.

Gość gość
nie przejmuj się tym tak . Zainteresuj się czymś np. sportem , przebywaj z koleżankami. Ja też mam trądzik . Pewnie zniknie jak się przestaniesz przejmować.

Gość gość
spróbuj terapii niebieskim światłem, mi pomogła na bardzo nasilony trądzik htp://siatlemwtradzik.pl

Gość marianna88
Ja miałam długo problem z trądzikiem i leczyłam go czym się dało - od naturalnych sposobów, ziół itp. przez dermokosmetyki, na które wydałam majątek, aż do antybiotyków (źle dobranych). W końcu trafiłam na dobrą panią dermatolog i po batalii stoczonej o ładną cerę udało się :))) Ja chodziłam do p. dr Bacz-Malinowskiej, która przyjmuje w Dermedicusie (http://dermedicus.eu). Umów się na wizytę do specjalisty, najlepiej takiego, o którym już coś słyszałaś albo mogłaś ocenić efekty leczenia :) Nie ma sensu się męczyć... Zadbaj też o dobrą dietę i niestety ogranicz... stres :) Powodzenia!

Gość kamilson18
Ja jak miałem problemy z cerą to podbierałem siostrze żel curiosin. Pryszcze bardzo ładnie po nim schodziły. Jak tylko wyczaiłem, że jest bez recepty to sobie go sam kupiłem i już w ogóle nie miałem problemu :)

jest taka seria kosmetyków naturalnych alva rhassoul. Polecam. moja przyjaciółka wyleczyła nimi naprawdę bardzo problematyczną cerę.

Gość gość
Na pewno dobrze jest unikać wszystkich preparatów, które zawierają alkohol. Jak słyszę o Dalacinie T, który niby miał być taki dobry, a tylko mi wysuszył skórę, nic więcej, to mnie skręca. Mnie najbardziej pomógł Akneles. Nie dość, że nie ma żadnych "żrących" składników, to bardzo ładnie lagodzi, tak że w sumie po posmarowaniu wieczorem, rano takie zaognione pryszcze już są małe i prawie niewidoczne.

Gość gość
Widać nie mialas prawdziwego trądziku skoro pomogl ci zwykły zestaw ziółek acnelew. Dalacin T jest antybiotykiem, a stosowany miejscowo na konkretne wypryski wcale nie wysusza całej cery. Mi bardzo pomógł.

Gość teomirra
Najlepiej działać od środka i na zewnątrz, wtedy efekty są lepsze. Ja miałam zawsze problem ze znalezieniem dobrego dermatologa i dobraniem odpowiednich leków. No i zostaje jeszcze kwestia blizn po trądziku. Czym je goicie i likwidujecie?

Gość gość
Na blizny może pomóc seria mikrodermabrazji korundowej i zabiegi z kwasami, które wykona kosmetolog.

idź na kwasy do kosmetyczki. migdalowy jest genialny! <3 a na co dzien zrob sobie tonikz migdalowego i krem jakis na tradzik. bielenda ma dobra serię phe

Witam! Również borykałam się z tym problemem, wiecznie wysypane miałam czoło do tego mam nawyk drapania. Wstydziłam się wyjść z domu nic mi nie pomagało. Przeszukałam internet stosowałam różne sposoby i w końcu znalazłam coś idealnego dla mnie suplement diety przyjmowałam regularnie i teraz wychodzę z domu uśmiechając się:) http://nplink.net/MzuGkRu4

Gość gość
Swoją walke z pryszczami zaczęłam w wieku 14 lat teraz mam 20.W tym czasie przerobiłam na sobie różne rzeczy.Wydałam ogrom pieniędzy.Od metod domowych po antybiotyki.I chyba szukałabym do dzisiaj gdyby nie tabletki IQFACE.Wystarczyły trzy miesiące i stan mojej skóry poprawił sie bardzo .Na dzień dzisiejszy nie mam ani jednego pryszcza a cera jest zdrowsza i bardziej promienna.Więc chyba pomogły.

Gość branima111
IQFace coś czuję że to kolejna rewelacja bez pokrycia. Leczyłam się na trądzik długo udało mi się go pozbyć nie tym lekiem ale jak czytałam na forach to jakoś nikt nie pisał o nim nic dobrego:(

Nie narzekaj tylko szybko idź do dermatologa albo do apteki farmaceuta sprzeda tobie lek który wspomoże walkę z pryszczami,maść cynkowa jest dobra,antybakteryjny płyn,żel, mydło i silicosanu zakup.

Gość babeczkanoe
Walczyć trzeba wszystkim czym się da ale ne pewno nie Aknenorminem bo za dużo skutków ubocznych serwuje ten lek.

Gość gość
A jaką ty szkołę skończyłeś/łaś, żeby wyrokować kto i czym ma się leczyć? Od tego jest lekarz dermatolog, i jeśli on uzna, że problem wymaga takiego a nie innego traktowania, to trzeba zaufać. Wiele chorób leczy się lekami mającymi efekty uboczne, skuteczność i trwałość takiego leczenia jest ważniejsza niż chwilowe niedogodności.

Gość gościówa29
Jestem bez szkoły ale po leczeniu tym g... i wiem że mam po nim więcej pryszczy niż wcześniej. Tyle w temacie:/

Gość gość
Polecam mydło siarkowe cena ok 7 zł. W moim przypadku pomogło:-)

Gość gość
Wiem jedno nie używajcie Aknenorminu można sobie nadwyrężyć zdrowie (skutki uboczne) a pryszcze i tak nie znikają nawet po półrocznym leczeniu.

Gość gość
Sprobuj jeszcze Sudocrem (na zapalenie pieluszkowe u niemowląt) - ja po dokładnym oczyszczeniu żelem antybakteryjnym z peelingiem nakładam cienką warstwę i zostawiam na noc. Rano ślady są mniejsze, te "aktywne" pryszcze zasuszone, a pory niewidoczne.

Gość gość
To zależy jak wygląda sytuacja. Żeby doprowadzić cerę do normalności potrzebny jest czas - stopniowo nawet zaawansowany trądzik powinien być wyeliminowany bez żadnych śladów, cera będzie perfekt, zero zaczerwienień, ale przecież jasne, że walka z tym wymaga odpowiedniego podejścia.

Gość gość
też walczę z trądzikiem, miałam już chyba wszystkie maści itp, staram się chodzic raz w miesiacu do kosmetyczki na oczyszczanie i kwasy u dermatologa takze jestem reguralnie. Dbam tez o dobra pielegnacje codzienną, zmywanie makijazu, robie maski z aktywnym węglem z bielendy są okej, pilnuje także nawilżenia skóry ;)

Gość gość
Na pryszcze polecam żel mediqskin. ma kilka aktywnych substancji, które naprawdę skutecznie i szybko likwidują pryszcze