Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błona dziewicza pytanie

Polecane posty

Gość gość

Siemanko. jestem nowy na forum i chciałbym wyjaśnić pewną rzecz a mianowicie chodzi o błonę dziewiczą. W internecie pisze się, że błona ta może zostać naruszona "przebita" w różnych sytuacjach (ćwiczenia, pierwszy seks itd) no dobra ale jednej rzeczy nie rozumiem; błona dziewicza tak naprawdę ma w sobie małą dziurkę która jest wejściem do pochwy, tak więc podczas pierwszego stosunku lub ogólnie kiedy dochodzi do jej naruszenia (przebicia) wcale nie ulega ona przebiciu tylko dziurka ta tak naprawdę powiększa się i z każdy kolejnym stosunkiem jest ona na tyle duża że błona dziewicza całkowicie zanika (mała dziurka jest tak już rozepchana że nie ma tej błony). Tak więc dlaczego ludzie i inne źródła mówią że błonę dziewiczą się PRZEBIJA jak to nie prawda? jej się nie przebija tylko powiększa się ta dziurka.... Nie mogę tego zrozumieć tak więc proszę o pomoc. pozdrawiam PS: poniżej idealny model całej pochwy włącznie z błoną dziewiczą, jak widać dziurka nie jest nią zasklepiona tak więc nie rozumiem skąd określenie "przebicie błony" http://www.steveshorr.com/405/images/more_o5.gif Z góry dziękuję za wyjaśnienia.

Gość gość
rozważaniagłupiego Jasia : ta błona ma zawór zwrotny, który przepuszcza tylko w jedną stronę np. krew menstruacyjną, skoro tak, to blokuje drogę plemnkom do macicy. Stąd powiedzenia, że pierwsze spuszczenie się do pochwy z błoną nie pozwala na ciążę.

Gość gość
w cionżę dziewica nie zajdzie pod warunkiem, że penis błony nie przebije, tylko spuści się tuż przed nią. Błona chroni nie tylko przed dostaniem się plemników do macicy ale i przed dostaniem się tam brudu, infekcji podczas grzebania w cipce przez dziewczynkę brudnymi palcami. 🌼

Gość gość
dlaczego prawicy nie mają błony prawczej w penisie?

Gość gość
Jeśli to ww. zdjęcie jest w odpowiedniej skali, to ta dziurka, to nie dziurka a dzióra, i nie morze pełnić roli zaworu zwrotnego, więc po jaki chój Natura coś tak głupiego wymyśliła, sprawiając babom tylko ból podczas pierwszego seksu?

Gość gość
Ból i tak może być, bo wbijasz się jeszcze na ścianki pochwy itd, myślisz po co używa się żeli nawilżających? Żeby nie szorować i żeby nie bolało :) A skala nie ma nic do rzeczy, przecież mówi się, że ta błona u każdej może wyglądać inaczej.

Gość gość
no dobra ale jak to jest: przecież de facto ta błona znajduje się w przedsionku pochwy tzn na jej środku znajduje się ta dziurka. natomiast przecież w tą dziurkę wkłada się tampon tak więc wychodzi na to że w miejscu dziurki nie ma żadnej błony... no to o co chodzi z tym przebiciem bo wg mnie to chodzi o "powiększenie tej dziurki" i tym samym zwiększenie powierzchni dziurki na błonie....ale mogę się mylić tak więc chciałbym to wiedzieć :). Proszę kogoś o opis na czym dokładnie polega to przebicie...pozdro A teraz powiem wam dokładnie jak ja to rozumiem: przed pierwszym stosunkiem kobieta posiada błonę dziewiczą na której znajduje się malutki otwór przez który wprowadza się tampon, jednak przy pierwszym stosunku w momencie wprowadzania członka do pochwy dziurka ta jest zbyt mała aby członek wszedł do pochwy tak więc dziurka ta powiększa się powodując zmniejszenie powierzchni błony dziewiczej ( błona rozrywa się) ale NIE PRZEBIJA!! (przecież ona już od początku jest przebita skoro ma w sobie tą dziurkę)....no chyba że tam w dziurce głębiej znajduje się jakaś bariera ale o tym NIGDY nie słyszałem. Proszę o wyjaśnienia.

Gość gość
"w cionżę dziewica nie zajdzie pod warunkiem, że penis błony nie przebije, tylko spuści się tuż przed nią." no to teraz wychodzi na to że tamponu także nie można wprowadzić dopóki nie przebije się błony....BEZSENS!!!! a przecież tak nie jest?

Gość gość
Człowieku ja jestem tu w celu edukacyjnym a nie po to aby z**********a...pomyśl trochę.

Gość gość
ha ha edukacyjnym na forum erotycznym

Gość gość
no a w jakim dziale byś to umieścił? dobra nie ważne nie o to chodzi....