Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość An_gelina

dzieci a mydło antybakteryjne

Polecane posty

Gość An_gelina

Mam w domu 3 latkę i roczniaka i zastanawiam się czy mogłabym im myć rączki mydłem antybakteryjnym, nie koniecznie każdorazowo, ale chociaż po spacerach i po piaskownicy. Mała zaczęła chodzić i wszelkie pety i kapsle są najciekawsze, aż ręce opadają.

Gość LuzMarija
A nie za wcześnie na takie mydło w przypadku roczniaka? Z tego co pamiętam takie mydła stosuje się od 3 roku życia...

Gość Marcheweczka1987
Myślę, że jednorazowo po spacerze można zastosować. Niekoniecznie brałabym je pod uwagę jeśli chodzi o stosowanie po jedzeniu czy zabawie w domu przy takim roczniaku.

Gość karliczkowa
Ja używam dość często, nawet przy roczniaku bo w piaskownicy czyha wiele zarazek i różnego paskudztwa. Dziecko w tym weku na dworze wszystko łapie, moja córka szczególnie ulubiła sobie niedopałki papierosów i nie wyobrażam sobie, żeby tego nie zmyć mydłem antybakteryjnym.

Gość gość
zwykłe mydło wystarczy w zupełności. Nadgorliwość w radykalnym odkażaniu wszystkiego i zawsze nie jest dobra.

Gość LuzMarija
karliczkowa - Ty jak najbardziej możesz, ale tu chodzi o mycie rąk rocznemu dziecku, więc niekoniecznie. Sprawdziłam i jeśli chodzi o dzieci, to jednak w przypadku takiego malucha odpada.

@An_Gelina - jest takie mydełko antybakteryjne Dettol. Ma ono pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka co wskazywałoby na możliwiść stosowania u małych dzieci.

Gość mangoMo
Odkąd zobaczyłam jak moja 3 letnia córka w piaskownicy wygrzebała kocią kupę, zakupiłam carexa i od tej pory się z nim nie rozstaję. W domu używam "normalnego", ale nie wyobrażam sobie wyjścia z dzieckiem bez tego specyfiku.