Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemcom kopara opadła, bo uważano Tuska za cywilizowanego polityka

Polecane posty

Gość gość

Przed chwilą wróciłam od moich niemieckich znajomych - mam dosyć. Znowu przez jakiś czas będę musiała wszystkich Niemców unikać. To co się w tej chwili w Polsce dzieje jest w standardach Białorusi. Niemcom kopara opadła, bo uważano Tuska za cywilizowanego polityka - niemniej usilnie mnie dopytywano, jak to się stało, że Polacy takich właśnie ludzi wybrali do władzy. Oni uważają, że już dużo wcześniej społeczeństwo powinno było się zorientować, iż rządzą nimi hochsztaplerzy. Próbowałam im tłumaczyć, że nasi wykształceni, to w dużym procencie lemingi są, a biedota troszczy się głównie o to, co do garnka włożyć. Ponieważ nadal jestem Polką, to było mi niefajnie. Jedyna pociecha, że i wśród tutejszych, potrafiących myśleć zaczyna coraz bardziej budzić się podejrzenie, iż katastrofa w Smoleńsku miała "pomocników". Chyba już zapomniano, jak to było bezpośrednio po katastrofie i usłyszałam pytanie - dlaczego Polacy pozwolili, pogodzili się z tak skandalicznie prowadzonym śledztwem.

Gość gość
niemieckim znajomym powiedz tak: Polacy jak Polacy, ale że taka światła osoba jak kanclerz Merkel nie poznała się Tusku... Zawsze też można spytać, jak się powodzi byłemu kanclerzowi Schroederowi na ciepłej posadce u Rosjan...

Gość gość
Co naprawdę powiedział prezydent Obama w Warszawie Oto te dwa zdania, które jakoś szczególnie “umknęły” polskim komentatorom i dziennikarzom – wklejam je w oryginale, kopiując ze strony internetowej Baracka Obamy, tj. Białego Domu: zdanie nr 1: “… Here in Poland we see a vibrant press and a growing civil society that holds leaders accountable — because governments exist to lift up their people, not to hold them down.” zdanie nr 2: “…Leaders must uphold the public trust and stand against corruption, not steal from the pockets of their own people.” A tu dokładne tłumaczenie obu zdań: /1/ “…Tutaj w Polsce widzimy żywą presję i rosnące społeczeństwo obywatelskie, które rozlicza swoich przywódców – ponieważ rządy istnieją po to, aby podnosić swoje narody, a nie przygniatać. “ /2/ “…Przywódcy muszą podtrzymywać publiczne zaufanie i sprzeciwiać się korupcji, a nie okradać kieszeń własnego narodu. “ Zdania te, wypowiedziane prosto w oczy prezydenta RP i wszystkich dostojników RP, zapatrzonych w przemawiającego Obamę, mogą stanowić rodzaj ostrzeżenia dla nich. Tym bardziej znacząca jest cisza w mediach polskich, bo strach myśleć, że może po prostu… polscy politycy oraz usłużni im dziennikarze nie znają angielskiego, albo przespali to przemówienie ? Czyżby tylko “bestia” przykuła ich uwagę i paru pijanych policjantów, w te dwa tak znaczące dla Polski dni

Gość gość
Wybory były naciągane, były różne mniejsze lub mniejsze oszustwa, ale to lemingi wybrały 7 razy z rzędu Tuskaszenkę.

Gość gość
Niemcy pewnie liczyli,że genealogia zobowiązuje, dziadek patriota niemiecki a tu co, no na SZKOdę działał, hahaha moja mama "nigdy już nie zagłosuję na PO - jaka ja byłam głupia" a ja o połowę od niej młodsza nigdy na PO nie głosowałam! wszystko lepsze lewica, prawica, a to co nieokreślone jest wiadomo jakie

Gość gość
Pa, pa, panie tusk :D

Gość dno i żenada
Angele ,taką szychę tez podsłuchiwali i jakoś nikt afery nie robił, u nas paru żuli ktoś nagrał a szum na caly kraj,służby na nogi postawili,redakcje przeszukują,afera jak cholera,burackie państwo POlska...

Gość gość
To nie chodzi o podsłuch, tylko o rozmowę. Kurwa, dlaczego Polacy są tacy tępi? Dlaczego?

Gość gość
do gościa z 09:11 czego klniesz bucu jeden,daj innym wyrazić swoją opinię ...

Gość gość
ktoś POdsłuchał przekręty ludzi Tuszka to jest przestępstwo, a przekręty ludzi Tuszka nie noszą znamion przestępstwa:o pan premier ogłosił wszem,,nic się nie stało,Polacy nic się nie stało..."

Gość wierny wyborca
Normalne jaja. Sienkiewicz - minister, mówi że państwo polskie nie istnieje. To jaką opinię on wystawił swojemu premierowi? A Tusk zostawia go dalej w rządzie, ktoś się tu nieźle pomylił. Belka szef NBP stawia warunki bo inaczej "dupa i kamieni kupa". To jest normalne?

Gość gość
Tuskowi odbiło już zupełnie.

Gość gość
Niemcy i inne kraje latają mi koło ...d....

Gość gość
A zapytaj swoich znajomych czy sie orientują, że Tusk współpracuje z Merkel w wyprzedawaniu Polski Niemcom. Wehrmacht musiał sie wycofac, więc Niemcy wracają na swoje dawne ziemie w "pokojowy" sposób :(

Gość gość
I wyjaśnij Niemiaszkom, że Polacy są leniwi i głupi. Nie chodzą na wybory ba albo im sie nie chce albo uważają, że wszystko jedno jacy złodzieje będą nimi rządzić. Zobacz na wyniki ostatnich wyborów do PE. Wygrała Platforma, bo frekwencja była niska. Dlaczego wygrała? Bo jej członkowie, rodziny, kolesie i przydupasy posłusznie poszli głosować. Głupszego narodu od obecnie zamieszkującego Polskę trudno szukać na świecie. Przykre to ale prawdziwe :(

Gość gość
Uwaga konkurs na prawdziwe nazwisko Tuska: -Tuskaszenka(Łukaszenka) -Tuskokowicz(Janukowicz) -Tuskin(Putin) -Don Tukong Un(Kim Dzong Un) -Tuskastro(Castro) -Tuskaffi(Kadaffi)

Gość gość
A właśnie, tak apropos shatyna, to gdzie on teraz jest? Nie broni już Po-SRO?

Gość gość
No proszę, a nasz szlachetny rząd tak bardzo wspierał rewolucję na Ukrainie, krytykował fakt wsadzania przeciwników politycznych i cenzurę w tym kraju, a także w Rosji i Białorusi, a sam nie okazał się lepszy. Co za hipokryzja :O

Gość gość
Tuskladen?

Gość gość
Tusksajn?

Gość gość
To niemiecki patriota młodzież wysłał do Niemiec.

Gość gość
Tuskler

Gość gość
Historia Niemiec potoczyła się od Kanta do Hitlera.

Gość gość
Tusk-Volksdeutsch! niech w********a do swoich !

Gość gość
strasznie

Gość gość
Tuskler