Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomniana tabletka w 3 tygodniu, odstawienie tabletek i ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość gość

Ech, nigdy bym się nie spodziewała, że i ja będę miała podobny problem, no ale cóż... życie;) Zapomniałam o tabletce w 3 tygodniu przyjmowania i doszło do stosunku. Postanowiłam więc zrobić przerwę na okres. W tym czasie również dochodziło do stosunków. Po przerwie nie wzięłam tabletek, bo zwyczajnie mi się skończyły i nie miałam jak dostać nowych, zupełnie zapomniałam się wcześniej z tym zabezpieczyć. W tym czasie (pierwsze dwa dni, kiedy powinnam przyjąć tabletki z nowego blistra) również dochodziło do stosunku (od tamtego czasu już nie). W sumie wypadają dni niepłodne, ale fakt, że zrobiłam przerwę kilka dni wcześniej niż powinnam... no i stres... Czy istnieje ryzyko ciąży?

Gość gość
skoro przerwałaś branie a potem nie zaczęłaś brać kolejnego opakowania to chyba logiczne że nie byłaś zabezpieczona więc mogłaś zajść.

Dokładnie istnieje ryzyko ciaży. Kiedyś tez zapomniałam naszczescie okazało się , ze nie jestem

Gość gość
W takim razie mam nadzieję, że wynik wyjdzie pozytywny :) Kupiłam dwa testy dzisiaj, ale na obu jest napisane, żeby użyć dopiero PO terminie spodziewanej miesiączki. Dziwne... W czwartek miną dokładnie 2 tygodnie od ostatniego niezabezpieczonego stosunku, myślicie że mimo wszystko mogę wtedy zrobić? Oba testy to Facelle z Rossmana (tylko oba różne, jeden różowy, a drugi niebieski, różnią się tym, że jeden to pasek kartki a drugi już taki tradycyjny)