Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

małżeństwo chrzescijańskie nieważne przez brak posiadania dzieci

Polecane posty

Gość gość

Czy faktycznie tak jest, jeśli wyklucza się posiadanie potomstwa? Czy w Biblii jest tak napisane?

Gość gość
czy jest tu ktoś to jest w stanie to potwierdzić??

Gość poli31
ja miałam slub kościelny a dzieci nie zamierzam mieć

Gość gość
czy ksiądz wiedział o Twojej decyzji? Właśnie dowiedziałąm się, że takie małżeństwo jest nieważne, dlatego pytam czy w Biblii jest tak napisane bo KK to sobie może wymyslać...

Gość poli31
nie widział...normalnie w przysiędze małżeńskiej powiedziałam,że chce wychowywac dzieci którymi mnie bóg obdarzy...po prostu skłamałam

Gość poli31
takie małżeństwo jest ważne,tylko jak chcesz rozwód kościelny to możesz podac to jako powód,że nie chcesz dzieci

Gość gość
to po co brałaś ślub kościelny. Szanuję ateistów, choć sama jestem katoliczką, ale hipokryzja mnie odrzuca

Gość gość
to wiem, ale jeśli partnerzy deklarują ze nie bedzie dzieci to też nie mają po co zawierać takiego związku bo jest nieważne

Gość gość
ślub kościelny bierze się też po to aby uświęcić związek

Gość poli31
bo chciałam taki ślub...bardzo podoba mi się ta cała oprawa,muzyka,pieśni, itd...a to ze zataiłam taki mały szczegół to już moja sprawa ;)

Gość gość
sądze, ze autorka trochę się zagalopowała twierdząc ze skłamała księdza ;p myślę, że gdyby Bóg ją obdarzył potomstwem to by go wychowywała :)

No to Ci powiem, że w swej istocie Twój ślub jest nieważny. Tylko tego nie udowodnisz po prostu. Nie ksiądz "daje", tylko małżonkowie sobie przysięgają. Ty składałaś przysięgę, a jeśli nie miałaś zamiaru już od początku tego dotrzymać, skłamałaś, to przysięga jest po prostu nieważna. I od razu odpowiadam, tak, wiem to od księdza uczącego teolologii dogmatycznej.