Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuta774

Mama każe mi się odchudzać, czy to dobrze?

Polecane posty

Gość nuta774

Cześć wszystkim, od dobrych kilku lat zaczęłam walkę z odchudzaniem. Mam 16 lat, kiedyś byłam chuda, wiadomo z wiekiem przybrało mi się na wadzę. Przez całe gimnazjum walczyłam z dietami cud, które kończyły się efektem jojo. Teraz, kiedy bardziej dojrzałam do odchudzania udaje mi się już utrzymywac zdrowe odżywianie przez ponad miesiąc i widać jakieś tam efekty. Moja waga to 60kg przy 168cm. Nie mam nadwagi, nigdy jej nie mialam. Mimo tego czuje się jak bym byla pod presją mojej mamy, która mówi z czego jeszcze powinnam schudnąć. A kosztuje mnie to dużo wyrzeczeń, uwielbiam słodycze, a unikam ich jak ognia, ale czuję że jak bym to zawaliła to zawiodłabym też swoją mame. Przede wszystkim robię to dla siebie, dla swojego dobra i lepszego samopoczucia, ale źle się z tym czuję, że nie docenia mama moich starań i mojego poświęcenia tylko dalej wytyka błędy ;/ Co o tym sądzicie..? Proszę o pomoc :(

Ależ ty nie masz z czego i po co chudnąć. co najwyżej pracować nad figurą a nie chudnąc.

Gość gość
Obie jesteście j******e. Ty dlatego, że nie jesteś gruba, a się odchudzasz, zamiast ukształtować sylwetkę jakimś dobrym treningiem. A twoja matka, bo pozwoliła, na dziwne diety 13 letniemu dziecku, które rozwaliły mu metabolizm, a teraz jeszcze wkręca ci ze jesteś gruba, kiedy nie jesteś. Moja córka ma niecałe 14 lat waży 60 kg przy 160cm i nie pozwolę się jej odchudzać jakąś niskokaloryczną dietą cud, ponieważ ona jeszcze rośnie i się rozwija pod względem hormonalnym. Ma się po prostu nie obżerać przed snem i ograniczyć cukier, co nie oznacza, że nie wolno jej raz na jakiś czas zjeść praliny.

Gość gość
Dorosła kobieta mającą córkę piszę do dziewczynki 16 letniej, że jest " jebnięta" no gratulacje, na prawdę ... Po pierwsze nie jesteś gruba i nie daj sobie wmówić, ale też nie tyj.

Gość gość
Gość 17:34 A jak mam to inaczej nazwać? Co ty myślisz, że jak napiszę ładnie składnie, że jej mama ma złe podejście do jej ciała, to autorka to zakoduje w głowie? Zwłaszcza, kiedy ma już zakodowane poczucie, że mamę zawiedzie? Nie przyjmie tego do świadomości, dlatego trzeba dosadnie, bo wtedy zapamięta, że ktoś jej coś napisał. A za dwa dni przeczyta post uważnie i wtedy dotrze, że matka nie powinna jej wypominać nadwagi, kiedy dziewczyna tego nie ma.