Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość55544444

oszustka jak odzyskac kase

Polecane posty

Gość gość55544444

Witam otoz kupiłam na pewnym portalu rzeczy za 45zł i ani slychu ani widu laska sie nie loguje, administracja jedynie co moze to przyblokuje jej konto pewnie... oszukała jak narazie 4 osoby rowniez, co mozna zrobic w tej sytuacji??? laska z warszawy, dobrze byloby znalezc kogos ktoby ja postraszyl troche u niej w domu ale jak tu znalezc kogos takiego:(

Gość gość
bylas na policji?Podaj pierwsze litery imienia i nazwiska.Ja poszukuje tez ludzi,ktorzy sa poszkodowani przez taki element.

Gość gość
nie byłam, dziewczyna z tego portalu mowila, ze pojdzie imie na K, nazwisko na G.

Gość gość
Idz na policje i nie daj sie zbyc.Maja obowiazek przyjac zgloszenie.A litery nie zgadzaja sie do tych moich.Chyba ,ze zmyslone.

Gość gość
ale ludzie sa perfidni i chamscy :(

Gość gość
ale jak ktoś ją ma w domu postraszyć? wtedy to ona zgłosi napad. idź na policję muszą przyjąć z głoszenie. allegro właśnie tak funkcjonuje, że jak cię ktoś oszuka to zgłaszasz na policję i wtedy allegro zwraca c****eniądze, bo wobec oszusta zaczyna toczyć się postępowanie karne.

Gość gość
gadacie głupoty. Policja się na to wypnie. Mnie facet oszukal na dwa kawałki i też prokurator umożył sprawę.

Gość gość
to ty gadasz głupoty. właśnie jetem po takim zgłoszeniu oszustwa na policji i allegro zwróciło mi 100% wartości jaką wpłaciłam oszustowi na aukcji. policja nie może odmówić, skoro taki jest regulamin allegro. jak jakiś niedouczony policjant odmówi to składasz na niego skargę i idziesz do innego komisariatu

Gość gość
właśnie sąd też odrzucił skargę na decyzję prokuratora, uzasadniając że to nie kwalifikuje się do czynu oszustwa, a tylko dlatego, że gość niezaprzecza że jest mi winien.

Gość gość
skoro gość nie zaprzecza, że jest ci winien pieniądze to wytaczasz mu proces w sądzie cywilnym, a wyrok niesiesz do komornika, abo sprzedajesz dług. są tacy co skupują i na nich nie ma już silnych, bo mają dobrych prawników :D

Gość gość
na allegro to aukcje są ubezpieczone, więc poszkodowanemu zwracają pieniądze już w momencie, gdy powiadomi policję, a oszust nie ma szans, zeby się wymigać

Gość gość
tylko w tym sęk że musiałbym zapłacić adwokatowi. A kasa jest niedowyciągnięcia, bo gość dostał 3 lata za defraudację 1,5 bańki.

Gość gość
to b. prezes Polmozbytu w Olsztynie Piotr L.

Gość gość
a za co masz płacić adwokatowi? samemu się pisze pozew i składa w sądzie cywilnym

Gość gość
Zagraj w totka moze ci sie wroci:-)

Gość gość
No niestety w naszym chorym kraju oszuści czuja się jak ryby w wodzie. Bo wymiar sprawiedliwości nie chce się zajmować takimi drobnymi naciągaczami. Po co się męczyć? Najlepiej odmówić wszczęcia dochodzenia albo od razu umorzyć. Ale to może działać też w drugą stronę. Bo jak jej pogrozisz, a ona nie będzie miała świadków ani dowodów to może Ci skoczyć.

Gość gość
dałem sobie siana z tym. Zanim gość odsiedzi wyrok i spłaci te 1,5 bańki, to minie jakieś 50 lat.

Gość gość
nie kupowałam tego na allegro tylko na szafa.pl!!! a tam to juz w ogole hulaj dusza... nie chodziło mi o postraszenie tylko np ktos by przyszedl ladnie zapukal przedstawilby sie jako np moja siostra i pogadac ze przyszla po kase. a takie dzieci boja sie rodzicow i wstydu.