Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanunia

Jaka butelka najlepsza dla maluszka?

Polecane posty

Gość Hanunia

Zaczęłam się rozglądać za rzeczami z wyprawki i potrzebuję informacji jaką butelkę warto kupić? Coś zaczęłam już szukać, że są jakieś antykolkowe, ze specjalnymi smoczkami czy z innymi gadżetami, a waszym zdaniem czym trzeba się kierować i na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jakie butelki wy polecacie z osobistego doświadczenia?

Gość gość
polecam avent, u nas sie sprawdzil :) ma podobno system antykolkowy, i moja coreczka kolek nie miala :)

Gość gość
u nas akurat butelka avent natural się sprawdziła, spokojnie mogłam łączyć karmienie piersią i butelką, bez obaw że synek mi się przy butli rozleniwi, bo tam jest taki smoczek o kształcie przypominającym pierś i dziecko musi włożyć w jedzenie z butelki podobny wysiłek, co jakby ciągnęło z piersi.:D

Gość gość
najlepsza Medela Calma bo nie zaburza techniki ssania.

Gość gość
A ja polecam Canpol Lovi też mają dynamiczne smoczki nie zaburzające karmienia piersią i antykolkowe. Jedno dziecko na nich wychowałam i teraz zamierzam drugie :)

Gość gość
wszystko zalezy od dziecka, jedno wybierze avent a inne medele, a inne wcale a wcale nie bedzie chcialo butli, ot takie sa uroki kazdego dzieciaczka :)

Gość gość
mi polecano avent, wiec jak kupilam butelki, to potem poszlam i w smoczki i moge polecic, fajne, kolorowe i trwale :) moja emilka uwielbia i poki ci bez niego nie zasnie :)

Gość gość
aha i zapomnialam dodac :P ze i butelki tez smialo moge polecic :) naprawde fajne zwlaszcza ta malutka, w ktorej mozna podawac i mleko i wode i zabierac ze soba :)

Lovi Medical+ są fajne. U mnie się spisały. Na początku syn nie potrafił załapać smoka Aventu, a LOVI złapał od razu. Jakoś ten silikon jest delikatniejszy, bardziej miękki. Łatwiej się poddaje, co da się wyczuć nawet podczas zwykłego mycia. A ogólnie butelki bardzo fajne. Zgrabne, dobrze się je trzyma, czyści. Nie zachodzą, nie łapią zapachów. Polecam do czyszczenia ich szczotkę tez z LOVi. Wówczas idzie to migusiem i fajnie smoka można też wyczyścić.