Gość gość Napisano Czerwiec 20, 2014 Witam od długiego okresu czasu mam problemy z żołądkiem a mianowicie objawy mam następujące: -wzdęcia - słabe trawienie - swędzenie skóry w okolicach żołądka - kał w kolorze pomarańczowo- żółtym , czasami normalny kolor -zaparcia/biegunki - obniżenie koncentracji W dodatku dodam ze przechodziłam terapie pasożytniczą (chociaz wyniki nie pokazały zakażenia pasozytami), przyjmowałam leki przeciwbakteryjne (antybiotyk) - miałam badania krwi, moczu, trzustki i wątroby wszystkie pozytywne - miałam zdiagnozowane hemoroidy -miałam operacje na nerki ( kamień w nerce) -jestem alergikiem Być może ktoś miał kiedyś podobne objawy, mi lekarz jednoznacznie nie stwierdził co mi jest mówił że może celiakia ale gluten moge spożywać i mi nic nie jest, albo refluks żołądka. Sama nie wiem co myśleć a wy co byście powiedzieli na takie objawy? Które pomału ale przechodzą, kiedyś miałam silny ucisk pod żebrami w okolicy żoładka , ale już nie mam, ale mam wzdęcia ( zapewne przez niestrawność), przyjmowałam tabletki na obniżenie kwasu żołądkowego i też nic , teraz pije ziółka oczyszczające i lepiej się czuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sandruuulka Napisano Maj 11, 2018 Jeżeli macie problemy z trawieniem to polecam Cholestil Max znam ten ból jak trawienie jest słabe, a żołądek bardzo boli te tabletki okazaly sie dla mnie zlotym srodkiem zawsze nosze je przy sobie bo nigdy nic nie wiadomo ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 11, 2018 Zespół jelita drażliwego to jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 18, 2018 Dokładnie, tak jak napisał przedmówca. Może to być zespół jelita drażliwego ale niekoniecznie. Musi to stwierdzić lekarz. Byłaś u niego z ostatnimi objawami? To może być wiele chorób. U mnie podobne objawy dawał zespół jelita drażliwego, choć diagnoza lekarzom zajęła dużo czasu. Czy na swoje dolegliwości próbowałaś przyjmować probiotyk? Może masz zaburzenia mikroflory bakteryjnej po terapii na pasożyty? Prawidłowa mikroflora jest bardzo ważna w takich zaburzeniach, zapytaj lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tamka24 Napisano Maj 22, 2018 Mi te objawy pasują faktycznie do zespołu jelita drażliwego. Trzeba się skonsultować z gastrologiem lub gastroenterologiem. Terapia antybiotykiem na pasożyty również mogło bardzo osłabić mikroflorę jelit. Brałaś jakieś probiotyki na to? Mogę polecić Biopron9, z 9 szczepami żywych kultur bakterii. Jest skuteczny i ma spoko cenę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wakker Napisano Sierpień 31, 2018 Wejdźcie sobie na stronę http://cholestilmax.pl/ i poczytajcie o tych tabletkach ich działanie opiera się na naturalnych składnikach i czytając opinie innych użytkowników można dojść do wniosku, że jest bardzo skuteczny. Sam jeszcze nie brałem ich, ale mam ostatnio takie problemy z trawieniem, ze chyba zaczne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 28, 2018 Też myślałam, że to żołądek. Lekarz mnie olśnił i wyjaśnił, że to jelito drażliwe. Miałam zrobione badania i teraz dokładnie wiem co mi jest. Niestety stres robi swoje i mocno obciąża cały organizm. Od kilku dni biorę debutir i unikam wszystkich mlecznych przetworów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 28, 2018 Uzywaj zmielonego kuminu albo chociaz kminku z koprem wloskim, zrob sobie mieszanke ze zmielonych nasion i zazywaj 3x dziennie tylko czubek lyzeczki. Najlepszy jest turecki kumin, bardzo uspokaja zoladek i jelita. Odstaw co najmniej nabial z laktoza i gluten. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rydzka 0 Napisano Styczeń 18, 2021 Polecam od siebie, sprawdzony i bardzo skuteczny syrop SNAIL NATURAL Zarapharm - bardzo pomaga w problemach zoładkowych - leczy zapalenia żołądka, ociężałość w żołądku,zgage i bóle brzucha, ja do tego mialam czeste wypryski na twarzy - lekarz mówił, że tez od problemow zołądkowych ( mam też stwierdzoną Helicobacter ) - wszysko mi ten syrop wyleczył, jak stosuje czuje się wyśmienicie. Poprawiła mi się przy tym tez skóra, jest jędrniejsza, bardziej nawilzona jakby. Bardzo skuteczny preparat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach