Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaczarna22

Jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość malaczarna22

Witam. Od tego cyklu staramy się z mężem o dziecko. Od 4 miesięcy nie biorę tabletek anty. Moje cykle trwają 28-31 dni. Pierwszy dzień cyklu przypadł na 5 czerwca. Według kalendarza cyklu owulację powinnam mieć 20-21 czerwca (16-17 dzien cyklu). Test owulacyjny pokazał 2 kreski 17 i 18 czerwca (13-14 dzień cyklu). Zbliżenia miały miejsce 10, 12, 16, 17 i 19 czerwca, czyli 6, 8, 12, 13 i 15 d.c. Jajnik ciągnie mnie od około 11 d.c. Nie zauważyłam przezroczystego śluzu, cały czas biały. Dodam że bolą mnie plecy jak na okres od owulacji, wczoraj miałam mdłości, ale to raczej przypadek. Po stosunkach trzymałam miednicę w górze około 10 , minut. ;) Jakie szanse według was?

Gość malaczarna22
Ktoś pomoże? :)

Gość gość
szanse masz ale czy była owulacja to już można określić tylko po monitoringu a poza tym nawet seks w dni płodne nie daje gwarancji ciąży. Mówią że zdrowa para współżyjąca w dni płodne ma ok 25% szans na ciążę.

Gość malaczarna22
Ktoś pomoże?

Gość malaczarna22
Myślę, że była owulacja. Jajnik ciągnął, brzuch na dole pobolewał. :) Tylko przezroczystego śluzu nie zauważyłam, ale podobno każda kobieta ma inny. Mój był mleczny.

Gość gość
kiedy właśnie śluz płodny to przeźroczysty i rozciągliwy śluz a nie mleczny.

Gość gość
e tam, ja tam nie mam przeźroczystego śluzu, całe życie mam mleczny i w obie ciążę zaszłam w I cyklu starań

Gość malaczarna22
Tak, wiem, ale chyba nie jestem najlepsza w ocenie śluzu. Nigdy wcześniej nie analizowałam śluzu. :) Dodam że temperatura w pochwie codziennie rano około 37 ( od owulacji ).

Gość malaczarna22
I od owulacji mam trochę więcej śluzu mlecznego. W pochwie jest jakby ciaśniej. Ale w piersiach nic, ani obrzmienia, ani bólu.

Gość malaczarna22
Dodam, że przeszłam badania ginekologiczne - podstawowe pod względem zajścia w ciążę. Jajniki, macica, szyjka, pochwa - wszystko ok. TSH w normie, testosteron też.

Gość gość
Możliwość jest ale nikt ci nie wyliczy prawdopodobieństwa bo za duzo to niewiadomych. Zrobisz test to się dowiesz. Cierpliwości.

Gość malaczarna22
Wiem, wiem, że trudno ocenić, ale myślę, że jest duże prawdopodobieństwo. Jesteśmy młodzi, ja 22 lata, mąż 26. Zdrowi, nie bierzemy żadnych leków, ja witaminy prenatalne z kwasem foliowym. Nigdy nie miałam żadnych problemów ginekologicznych. Testy owulacyjne robiłam 3 miesiące przed rozpoczęciem starań, zawsze według testów miałam owulację. Do tego wstrzeliliśmy się idealnie w płodne. Kiedy mogę zrobić test z krwi? Okres powinnam dostać lub nie dostać ;) 4 czerwca.

Gość gość
zapewniam Cię że przed terminem @ nie będziesz miała objawów , bolących pleców , czy mdłości... a temp ZAWSZE po owulacji wynosi powyżej 37 st. i dopiero w dzień @ spada, także nie nakręcaj się bo dopiero po spóźniającej się miesiączce możesz czuć jakieś objawy... polecam zrobić bete jesli jestes niecierpliwa ..

Gość gość
ojjj to ze jestescie mlodzi o niczym nie świadczy... ja zaczełam się starać w wieku 20 lat mąż 26 lat i udało się dopiero teraz po 4 latach i żadnych problemów nigdy żadne z nas nie miało ... Nie chce Cie oczywiście straszyć , ale nie chciałabym byś się nie potrzebnie nakręcała , gdyż to nie jest takie proste jak się wydaje.

Gość malaczarna22
Jestem okropnie niecierpliwa. ;) Na bete chyba za wcześnie?

Gość malaczarna22
Niestety wiem, że to może nie być proste. Ale też znam kilka osób, którym udało się za pierwszym razem. :)

Gość gość
skoro ostatni stosunek odbyłaś 2 dni temu to na jakikolwiek test i objawy jest za wcześnie!

Gość MelisQa
Czemu nie wspolzyliscie w 14 dniu cyklu, skoro test wskazywal na owulacje?

Gość malaczarna22
Czy 28 czerwca mogę już zrobić bete? :)

Gość gość
kiedy ma być okres?

Gość malaczarna22
14 d.c. mąż był w delegacji. Okres ma być 4 lipca.

Gość gość
Tak, owszem niektórym się udaje za pierwszym razem. Ale na ogół nie są to osoby, które godzinę po stosunku doszukują się objawów ciąży. Na litość boską, kobieto, daj se na wstrzymanie. A jak się nie uda, to co będziesz każdego miesiąca w ten sposób zachowywać się jak opętana?

Gość gość
najszybciej 1 lipca test ... i to nie wiemm czy wyjdzie

Gość gość
test najlepiej po terminie okresu a betę kilka dni wcześniej. Najlepiej dać sobie na wstrzymanie tym bardziej że to pierwszy cykl.

Gość malaczarna22
Właśnie zauważyłam, że moje zewnętrzne wargi sromowe są mocno zasinione, a wewnętrzne wręcz wściekle czerwone. Co to może oznaczać???

Gość malaczarna22
Miał ktoś taki objaw? :) Tak, wiem że się trochę (bardzo :) ) nakręcam, ale tak bardzo pragnę, od zawsze! :)

Gość malaczarna22
Temperatura wciąż codziennie rano 37. Zostało 11 do @. Co myślicie?

Gość gość
Trzymałaś miednicę po stosunku 10 minut? Jak w "Jańcio Wodnik" :D Co Ty, ze średniowiecznej wsi żeś wyskoczyła?

Gość malaczarna22
Dziwny \ a jesteś... Nawet ginekolodzy to polecają...