Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hobby sklejanie modeli?

Polecane posty

Gość gość

Ktoś z was może składa modele? Szukam sobie jakiegoś hobby uspokajajacego i pomyślałem o tym, tylko od czego zacząć?

Gość Blondynka29
Jeśli mozolne i drobiazgowe hobby Cię nie przeraża, to czemu nie:) Tylko zaopatrz się dobrze w akcesoria typu kleje, chwytaki (niektóre el modeli są mega drobne) no i lupę, bo bez tego to możesz się zdenerwować heh. Fajne lupy w cezarze np mają http://www.cezar24.pl/lupy-c-37_2.html - kwestia poszukania.

Gość gość
My składamy! Rewelacyjna sprawa, idealna rozrywka dla w sumie całej rodzinki ;) ostatnio stawiamy na metalowe modele, bo super nam się prezentują w salonie (metal earth) - jak ktoś ich nie zna, to polecam sprawdzić ;)

Gość gość
Cześć, ja właśnie zacząłem się w to bawić. W sumie podsunąłeś mi pomysł, żeby znaleźć kogoś niedoświadczonego jak ja i wymieniać się odczuciami, bo jak czytam o tym na forach to ludzie są w to mega wkręceni i bardzo dobrze się na tym znają a ja wolałbym pogadać z laikiem. Najlepiej gdyby znalazł się ktoś, kto też zaczął składać model fiata 126p z De Agostini. Będę tu zaglądał więc proszę o komentarz jeśli znajdzie się ktoś chętny.

Gość gość
My może nie składamy nałogowo, ale w mieszkaniu mamy kilka pięknych modeli ;) Głównie były to jakieś prezenty, ale naprawdę dobre. No i głównie jest to metal earth i ich produkty, prezentują się super ale chyba co ważniejsze, super się je składa ;)

Gość rysiek90
Ja prawdę mówiąc nie skałądam tego Fiata z przyczepą, bo jakoś się nie zdecydowałem, ale teraz rozpocząłem też kolekcję od nich i składam statek Vasa i się wkręciłem. Najbradziej ciekawi mnie wykonanie tych wszytskich zdobień potem. Składa ktoś może ten statek, bo chetnie wymieniłbym się wiedzą na ten temat?

Gość gość
Ja zacząłem składać, tzn. to za dużo powiedziane. Kupiłem pierwsze numery i czekają aż je złożę, ale chętnie Ci pomogę jak będziesz miał jakieś pytania.

Gość rysiek90
Prawdę mówiąc zastanawiam się na razie jakim klejem najlepiej kleić drewno i jeszcze na przyszłość zastanawiaja mnie farbki które mają być dołączone do malowania zdobień, czy one wystarczą ?

Gość michałek102
To ja zapytam może ktoś się znajdzie do dyskusji i w tym temacie ;) Czy ktoś składa ten nowy Czołg De Agostini zdalnie sterowany? Skala 1:16

Gość gość0098
Ja widziałem ten czołg od De Agostini, miałem nawet już zamówić prenumeratę, ale wstrzymałem się jak podliczyłem sobie cenę. Nie wiem czy się opłaca, ale podobno czołg jest świetny.

Gość Leszek 81
Czy się opłaca? To pewnie kwestia subiektywna. Jednemu się opłaca drugiemu nie :) PRawda jest taka, że w porównaniu do innych modeli wydawnictwa ta kolekcja jest krótsza i kosztuje mniej. Druga sprawa,przeliczając wydatek na miesiąc nie wychodi wcale dużo - porównywalnie jak wydajemy na inne hobby, także co kto lubi ;) Ja na razie kupiłem dwa numery w kiosku ale chyba zamówię prenumeratę bo jednak wygodniej

Gość gość
A co chciałbyś wiedzieć? Konstrukcja modelu jest w porządku, czołg ma metalowe gąsienice. Można, ale nie trzeba mieć go w RC, jest różnica w cenie więc musiałbyś sobie policzyć. Ja nie wyobrażam sobie nie być modelarzem, składanie modeli zawsze mnie uspokaja, także to z czystym sumieniem mogę polecić.

Gość gość
Jeżeli chcecie sklejać modele to najlepiej zacząć od znalezienia dobrego sklepu, w którym można je kupić. Ja polecam wam hurtownię www.scorpio-polska.eu Mają bardzo szeroką ofertę, dobre ceny i ciekawe promocje. Jeżeli chcecie sklejać modele to warto się u nich w nie zaopatrywać.

Gość Celyna123
Mój mąż z synem sklejają modele, chociaż głównie te lotnicze. Wszystkie materiały mają podobnie, jak ktoś już wyżej napisał, ze sklepu Model Making . Bardzo dobra firma, prezentują szeroki asortyment, a moi chłopcy zawsze znajdą coś dla siebie i widzę, że jest to dla nich niezła frajda Ostatnio mąż kupił taką podstawkę https://sklep.modelmaking.pl/pl/p/Podstawka-ze-sciskiem-do-pily-wlosowej/2917 i sprawdza się także przy pracach domowych – tak że polecam! :)

Gość gość
fajne hobby, podoba mi się to, moze sie wkręce

Gość gość
W modele zdalnie sterowane, do sklejania i inne właśnie z mężem kupujemy w www.scorpio-polska.eu. To super hurtownia, która ma elementy po bardzo atrakcyjnych cenach. Warto mieć ich na uwadze. :)