Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ashlyy

NUVARIG A ŻYLAKI

Polecane posty

Gość ashlyy

Dziewczyny mam pytanko: czy stosuje ktoś krążek nuvaring mając żylaki. Mój ginekolog przepisał mi ten środek antykoncepcyjny, ja natomiast mam obawy ponieważ mam niewielkie żylaki i mnóstwo pajączków informowałam go o tym ale stwierdził że to najmniejsza dawka hormonów i nie powinna negatywnie wpłynąć na mój organizm. Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach. Jestem mamą dwójki dzieci i nie planujemy powiększenia rodziny więc muszę się jakoś zabezpieczać. Czy faktycznie ten cały ring można stosować przy problemach z żylakami?

Gość gość
Myślę że powinnaś zrobić badanie krzepliwości krwi, ja nie mam problemów z żylakami ale moja mama i babcia mają więc jestem obciążona genetycznie. Pomimo to stosuje nuvaring a dla osłony naczyń harmonellę, która jest polecana przez Polskie Towarzystwo Badań nad Miażdżycą. Doczytaj sobie więcej na tej stronce http://www.harmonella.info/Kampania_Wolne_zyly

Gość gość
Lepiej skonsultuj to z chirurgiem naczyniowym. Nigdy nie wiadomo czy ten krążek nie spotęguje jakichś objawów, albo nie zwiekszy jakiegoś zagorenia, hormony to hormony. Zgłoś się np. do dr Rumianowskiego (http://chirurgnaczyniowygdansk.pl/)na pewno coś poradzi :)

Kobiety są szczególnie narażone na występowanie niewydolności żylnej, z powodu tak zwanych czynników ryzyka, do których należą m.in. przebyte ciąże, przyjmowanie leków hormonalnych i noszenie obuwia na wysokim obcasie. Kluczowa jest profilaktyka. Zdrowy tryb życia - aktywność fizyczna, zdrowa dieta, unikanie nadmiernej ekspozycji na słońce, czy długotrwałego siedzenia lub stania - to podstawa. W zwalczaniu tzw. "ciężkich", zmęczonych nóg pomogą masaże w połączeniu z preparatami zawierającymi diosminę, np. Diosminex, czy kosmetyk Diosminex Ulga w żelu (który oprócz właściwości leczniczych dba również o wygląd skóry nóg).