Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominik8632

Zęby...

Polecane posty

Dobry. Mam poważny problem z zębami. Z tyłu moje zęby "te większe" to praktycznie ich nie ma, mogę napisać, że są jak jakieś kaniony... nerw jest całkowicie osłonięty tzn nie wiem czy to nerw ale tak wygląda, jak jem całkowicie po prawej czy lewej to czuje lekki ból, a np lukier od pączków czy lody to nie ma o czym wspominać, masakra. Staram się jeść przednimi zębami ale tutaj jest kolejny problem. Otóż zrobiła mi się DZIURA coś podobnego do tego http://www.dentystawarszawa.warszawa.pl/wp-content/uploads/2014/01/1plo4.jpg / http://www.dentystawarszawa.warszawa.pl/wp-content/uploads/2014/01/1plo6.jpg . Nie uśmiecham się bo się wstydzę a wstydzę się iść do dentysty jak i nie wiem jak to opisać ale nie mam pieniędzy na to tzn moi rodzice nie mają na to pieniędzy, dlatego też nie chciałem pójść do dentysty. Trochę się też obawiam bo podobno bakterie w takich zębach atakują serce. PS nie zauważyłem, że to forum dla kobiet... :P

Gość gość
Nie czekaj, idź do dentysty jak najszybciej. Nie bój się, dla niego to normalne. Nie popełniaj mojego błędu. Też się wstydziłam, nie chodziłam do stomatologa 10 lat, teraz mam masakrę, niewiele da się uratować, przód tak ale nie mam już trzech czwórek i dwóch piątek, a to widać i wygląda okropnie. Zbieram kasę na implanty. W końcu poszłam z ogromnym wstydem do dentysty bo ból nie dawał mi żyć. Usiadłam na fotelu i przeprosiłam za to co miał zobaczyć. A on odpowiedział, że nie trzeba przepraszać tylko w końcu zacząć leczyć. Wypisał mi od razu 15 wizyt po 2 w tygodniu, bo powiedziałam mu że jak choć raz nie będę miała umówionego terminu, to drugi raz się mogę nie odważyć. Musisz zrobić dokładne rozeznanie wśród znajomych na temat stomatologów, naprawdę są tacy którzy leczą świetnie nawet na NFZ, czasem za lepsze materiały trzeba tylko trochę dopłacić. Powodzenia:-)

Gość gość
mnie bolą wszystkie zęby!!! nie wiem czy zapalenie czy co? w poniedziałek idę, ale co ja powiem, jak nie wiem który boli? a są zdrowe lub z plombą ból jak cholera...

Gość gość
Jak to wstydzisz się iść do dentysty? Potrzebujesz leczenia i idziesz do lekarza, gdzie tu miejsce na wstyd? Idź jak najszybciej. Do 20.36 jak to co powiedz? To co tutaj, a to lekarz jest od tego, żeby postawić diagnozę.

Gość gość
nie bój się, jestem pewna, że dentysta nie takie przypadki już widział, najwazniejsze to wybrać dobrego i zacząć leczenie, bo im później tym gorzej. Popytaj wsród znajomych czy nie znają kogoś dobrego, ja tak trafiłam w siebie w okolicy na http://www.esdentica.pl - naprawdę sympatyczni lekarze, którzy nie komentują tylko starają się pomóc.