Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elenita

Podejrzewam partnera o alkoholizm...

Polecane posty

Gość elenita

Witam, Chcialam sie z wami podzielic pewnymi obawami... podejrzewam mojego faceta o alkoholizm. Spotykamy sie od ponad pol roku, kazde nasze spotkanie u niego jak robil kolacje bylo zakrapiane. Winko lub drinki. Zdarza mu sie isc do pracy na kacu jak dzien wczesniej cos wypijemy. jestem duzo mlodsza od niego, i po mnie az tak nie widac, organizm sie szybko regeneruje, z reszta pije duzo mniej niz on, jezeli w ogole cos wypije. Teraz zaczely sie mistrzostwa... codziennie jestem u niego, codziennie wypija kilka piw... Wczoraj w koszu w lazience zauwazylam puszke po piwie. Nie wiem czy to jest moja paranoja czy przewrazliwienie... Rozmawialam z nim o tym, kiedys sam opowiadal, ze jego znajoma ma problem z alkoholem, ze nigdy jej bez piwa nie widzial. Opowiadal mi tez o swoim znajomym, ze sie rozwiodl, i z jego winy bo pije. Powiedzialam mu, ze uwazam, ze za duzo pije, i za moj ojciec jest alkoholikiem. On na to, ze rozumie moje obawy, i ze nie mam o co sie martwic. A ja nadal sie martwie, tym bardziej, ze mamy razem zamieszkac... nie chce sie bardziej zaangazowac i wepchac w to samo co miala moja mama. Tomek jak pije, nie jest agresywny, nie naduzywa przemocy, nie obraza mnie wrecz przeciwnie. Zawsze jest milutki i przytulasny. Byla 1 okazja, ze po alko siadl za kolko, po 2 piwkach. przy innych okazjach jak pil to mnie prosil zebym prowadzila, a przed wiekszymi imprezami to pytal czy ja chce cos na niej wypic czy bede jechac... Rozmawialam z kolezankami, mowia, ze przewrazliwiona jestem. Mama mi zwrocila uwage na to, ze jej zdaniem duzo pije, ze non stop chodzi czerwony, bo jest alkoholikiem od lat. mnie kolor swojej twarzy tlumaczy wysokim cisnieniem. Jest honorowym dawca krwi i po nie jest tak czerwony. ma dni ze nie jest czerwony, ale generalnie jest. Duzo czasu razem spedzamy, u niego przewaznie. Pije ok 3 piw, lub 1 wino na nas dwoje. Chce z nim porozmawiac, ale boje sie, ze bedzie mi chcial mydlic oczy. Dobrze mi z nim, wspanialy facet. Tylko ten alkohol... nie wiem czy to juz problem czy jeszcze nie...

Gość gość
"Mama mi zwrocila uwage na to, ze jej zdaniem duzo pije, ze non stop chodzi czerwony, bo jest alkoholikiem od lat. mnie kolor swojej twarzy tlumaczy wysokim cisnieniem. Jest honorowym dawca krwi i po nie jest tak czerwony. ma dni ze nie jest czerwony, ale generalnie jest. " Padłam :D kolejna niedoj***** kretynka :/ wiesz... kiedyś starałam sie być miła dla takich idiotek jak ty, ale to nie ma sensu. Tłumacz sobie dalej, kretynko.

Rozbawiłaś mnie szczerze:D Jak można być tak naiwną?! Z tego co opisujesz pijaczek jak nic.Tłumacz sobie nadal.Powinnaś wiedzieć jakie ciężkie życie jest z alkoholikiem.Wybór należy do Ciebie.