Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zly dotyk

Polecane posty

Gość gość

Mamy mowcie swoim malym dzieciom o zlym dotyku.... Mnie nikt o tym nie mowil i bylam naiwna ofiara w wieku 6 czy 7 lat. Dzisiaj ciagle mi ciezko. Tyle na necie sie wysmiewa dzisiejsza nadopiekunczosc i to ze my w latach 80 przezylismy biegajac od rana do nocy bez opieki. Mnie jednak skrzywdzono. Dbajcie o dzieci.

Gość gość
Dbamy dbamy. Teraz dzieci są bardziej pilnowane. Nie do pomyślenia jest żeby 6-7 latek w dzisiejszych czasach biegał samopas do nocy tak jak to było kiedyś. Pewnie wyjątki tez się zdarzają ale na ogół bardziej pilnuje się teraz dzieci.

Gość gość
Czasem to nie jest kwestia wylacznie pilnowabia dziecka. Mnie napastowal wujek. B. Duzo ostrzegamy dzieci przed obcymi a zfarza sie ze kat moze byc bluzej anizeli nam sie zdaje - w najblizszym otoczeniu dziecka. Jak w taki sposob uczulic dziecko?

Gość gość
Tak. Atak w rodzinie to najgorsze co moze byc... Jak uczulic??? W bezposrednich slowach. Nikt nei ma prawa oddalic sie z nia. Alb proponowac czegos. Jak ma jakies obawy niech krzyczy, albo o pomoc wola. Jednoczesnie naucze ja milosci do swiata i ludzi... By nei dac sie zwariowac