Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Allegro koszty wysyłki dlaczego takie wysokie?

Polecane posty

Gość gość

Włożyłem do koszyka trzy przedmioty od jednego sprzedającego, koszty wysyłki wymienione w aukcji były zwyczajne, od 9 do 18 złotych, a kiedy wcisnąłem "przejdź do kasy" wyskoczyło że koszt wysyłki od 51 złotych! :o Dlaczego tak? Czy dlatego, że to nie były rzeczy jednego rodzaju i dlatego nalicza się wysyłka dla każdego osobno? Spokojnie wszystko zmieściłoby się w jednym pudełku bo to były zeszyty, tylko każdy inny.

Gość gość
zapytaj sprzedawcy

Gość gość
Tak sobie zarabiają sprzedający.....to jest chamskie... Dają niską i atrakcyjną cenę przedmiotu a zwracają sobie obniżkę wyższym kosztem przesyłki

Gość gość
Rozumiem, ale w aukcji koszty wysyłki są wypisane zwyczajne i jest napisane, że może być do 50 rzeczy jeśli zamawia się paczkę a nie list. Całe szczęścię, że zauważyłem w porę tę absurdalną cenę, zanim rzecz została kupiona.

Gość gość
Kolejny oszust! Dobrze, że byłeś czujny autorze.

Gość gość
ja bym napisała do sprzedawcy, niektórzy mają po prostu xle ustawione koszty wysyłki i tak się nalicza a wcale nie chcą oszukiwać, wiem z doświadczenia - kilka razy chciałam kupić u kogoś więcej przedmiotów i tak naliczało ale jak pytałam sprzedawcy to było ok

Gość gość
Zadałem pytanie, możliwe że coś ma źle ustawione bo komentarzy bardzo dużo i wszystkie pozytywne, a niemożliwe żeby nikt nie poskarżył się na tak bardzo zawyżone koszty.

Gość gość
A mnie się wydaje, że to wina Allegro. Mechanicznie mnoży koszty przesyłki przez liczbę przedmiotów (zamówiłeś kilka, prawda?) Napisz do sprzedawcy, na 99% poda ci normalny koszt przesyłki. Daj znać, jak poszło (ja dzisiaj miałam identyczną sytuację)