Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ulubiona kawa

Polecane posty

Gość gość

Jaką kawę pijecie najczęściej? Moją ulubiona to po turecku z cukrem :) Uwielbiam tak zacząć dzień. Lubię też popijać Mokate Cappucciono - najczęściej z magnezem bo tego nigdy za wiele. A jak jest z tym u was?

Gość gość
Ja zdecydowanie wole herbaty a najlepiej zielone :)

Gość gość
ja w domu mam ekspres i najchętniej taką kawę piję, ze spienionym mleczkiem ;-) a w pracy różnie, lubię waniliową rozpuszczalną i sypaną czekoladową

Gość gość
do niedawna była to zalewajka z sati czekoladowej od niedawna dalej ta sama, ale z kafetierki rozcieńczona wodą pół na pół lub jako late macchiato z 1/3 mleka i 1/3 spienionej pianki

duża, czarna, mocna, gorzka, mielona :) ...sączona przez pół dnia podczas pracy. klasyk;) ... od dzsiaj chciałam ją porzucić i zastąpić meliską na skołatane nerwy... ale nie wyszło:)

Gość gość
Latte macchiato. Tassimo. Uwielbiam <3

Gość gość
ja lubie do kawy po turecku dodac kawaleczek laski wanilii albo plasterek imbiru :)

Gość MartaTal6
Staram się wypijać jedną kawę po turecku dziennie. Bardzo rzadko pijam więcej. No chyba, że jestem po jakiejś imprezie czy dzień jest deszczowy i przez to senny. Uwielbiam również popijać Mokate Cappuccino :) Mój ulubiony smak to orzech oraz czekolada. Swoją drogą historia powstania tej kawy jest bardzo ciekawa. Stworzyła ją na początku lat 90" Pani Teresa Mokrysz. Warto obejrzeć ten film na YT: https://www.youtube.com/watch?v=Oz5nFXyz_hE oczywiście popijając swoją ulubioną kawę :)

Gość malgo72
Kawy piję dużo i dlatego ostatnio musiałam się przerzucić na coś łagodniejszego rano - kawa poranna Celmar, bo jest delikatna, więc idealnie pasuje do śniadania :) Potem w pracy kawka z ekspresu, no a jak wracam do domu, to mrożona - bo gorąco. Pewnie jak przyjdzie jesień, to wrócę do dużego kubka gorącej kawy wieczorem - koniecznie z dużą ilością mleka ;)

Gość gość
:)tak czasami sie zdarza ze no ludzie nie wiedza jaka kawe pic 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość king4wu
Ja tam mogę pić kawę w każdej postaci. :D Nooo może nie przepadam za fantazjami z dodatkiem lodów, bo to już dla mnie trochę za dużo jak na jeden kubek. :D Ale chyba najbardziej, to jednak zwyczajnie kawę z mlekiem i cukrem. Mleka dodaję sporo, więc i kawy wsypuję trochę więcej. A co do marki, to cafe rene ostatnio smakuje mi najbardziej :)

Gość KolaskaWi
ja uwielbiam kawę Gentile, bo dzięki niej mogę w ogóle pić kawkę :) mam ogromne problemy z żołądkiem i po wszystkich innych kawach miałam pół dnia w toalecie... :( a wiadomo, że zbożowa i żołędziowa to nie to samo. gentile jest pozbawiona wosków, które ziarenka kawy wydzielają podczas palenia. Dużo można poczytać tutaj ( http://www.i-apteka.pl/product-pol-47363-BRISTOT-Gentile-kawa-przyjazna-dla-zoladka-250g.html ), a ja jeszcze zauważyłam, że przez to że ta kawa ma mniej kofeiny, to mi jest się łatwiej skupić - jakoś tak nie jestem nadpobudliwa ;)

Gość gość
Bardzo często piję kawę Lavatzza, którą kupuję w sklepie http://www.kawaserwis.pl/ . To moja ulubiona kawa, a tam mają duży wybór kaw tej marki i bardzo fajne ceny.

Gość kawoszowa
A ja lubię czekoladową kawę brazylijską stąd: https://www.hotpurecoffee.com/ Ma naprawdę niesamowity smak i aromat. Jest to ogólnie kawa niedostępna w regularnej sprzedaży sklepowej, a w usłudze subskrypcji, co wg mnie akurat jest atutem i udogodnieniem. Można zamówić sobie jej dostawę co miesiąc lub co pół miesiąca, przy czym możemy zamówić kawę zmieloną lub w całych ziarnach, w zależności od upodobań. Ja akurat wypijam takie opakowanko w nieco ponad dwa tygodnie, więc nie muszę już myśleć o zakupie, mam zamówioną subskrypcję i co dwa tygodnie dostaję kawusię do domku :).