Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja znajoma używa tetry

Polecane posty

Gość gość

Masakra. XXI wiek. Dobrze im się powodzi. Stac ich na oryginalne Pampersy. Ale wolą męczyć dziecko w tetrze. Ciemnogród:O

Gość gość
a niech sobie używa... może są ekologiczni. a dlaczego męczyć? ciebie też rodzice tak "męczyli" a jakoś żyjesz. ja myślę że dziecku w tetrze lepiej niż w pampersie ale rodzicom wygodniej używać pampersów.

Gość gość
W tetrze zdrowiej, widac od razu że koleżanka ma wiedze.

Gość tetra na czasie
ciemnogród, to ten, który ślepo wierzy we wszystkie nowoczesne wynalazki. tetra to czysta bawełna, zdrowsza , ekologiczna, wielokrotnego użytku pod warunkiem koniecznego gotowania. zmieniona na czas nie powoduje odparzeń. włożone dwie wkładki tetrowe powodują odwiedzenie w bioderkach, co istotnie zapobiega dysplazji. samo zdrowie.

Gość gość
ojeju ja też i co? pierzesz im te pieluchy? mnie też stać, ale mam tetrę i otualcze i wierz mi że przez 9 mies. przeciekły mi może ze 3 razy. wrzucam do pralki i po robocie. dziecko nie ma żadnych odparzeń

Gość gość
Ja uzywam otulaczy z bambusowymi wkladami - oczywiscie wielorazowymi i dziwi mnie bardzo, ze w xxi wieku w erze pralek i suszarek automatycznych ludzie uzywaja pampersow - tego jednorazowego dziadostwa, ktore zasmieca ziemie. Dziecko, przez caly okres pieluchowania produkuje ponad tone nierozkladalnego odpadu.

Gość gość
Hipokryzja polega na tym, że nagle jesteśmy eko. Po tysiącach lat niszczenia ziemi. Wg mnie tetra jest ok. Po prostu trzeba więcej prać, zużyć więcej wody, uwolnić do ścieków fosfor i enzymy oraz wybielacze z proszku. Trochę chemii z płynu do płukania. To trafi po oczyszczeniu w oczyszczalni ścieków, do rzeki :( ale co tam. Jesteś eko z tetrą czy jakimś innym cudem. A ja z pampersami jestem be. Wiedza wielu osób nt ekologicznego trybu życia i ochrony środowiska jest równa zeru. Pseudo ekolodzy, w ekoskorkach zamiast skóry. :)

Gość gość
No i bardzo dobrze że używa....pampersy nie pojawiły się dla zdowia dzieci tylko dla wygody rodziców. Ja używam tez wieloazowych pieluszek i otulaczy a zaczęło się od problemów z wysypkami. Odkąd "odstawiłam" pampersy dupcia jak miodzio:) Zadnych wysypek, podrażnień, odparzeń....

Gość gość
Bardzo dobrze, że używa. Poza wymienionymi już względami ekologicznymi i ekonomicznymi oraz zdrowotnymi - będzie jej łatwiej odpieluchować dziecko. W tetrze czuć mokro i nie jest przyjemnie, łatwiej się przekonać do nocnika. A a pampersie, gdzie siku zamienia się magicznie w żel i jest suchutko - no bywają problemy.