Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słyszeliście, żeby Amerykanie gdzieś emigrowali?

Polecane posty

Gość gość

właściwie w celach zarobkowych to nie mają po co i gdzie, bo tam się dobrze zarabia, ale każdy może mieć dość swego kraju i chcieć żyć gdzieś indziej. Zresztą i tam może kiedyś być bieda i brak pracy. Teraz to już na emigrację został jeden kraj, wielka i pusta Rosja, bo wszędzie gęsto już.

Gość gość
Wybór bogatych krajów masz spory Korea Południowa Tajwan Singapur RPA Japonia Seszele i Mauritius na które przenosi sie masa firm Nowa Zelandia Australia no i oczywiście Chiny

Gość gość
a Niemcy? Kiedyś chętnie emigrowali i na wschodzie i w Ameryce ich było/jest pełno. A teraz niby kraj gęsto zaludniony, dużo mieszkańców bo 80mln to sporo, a jakoś nigdzie nie osiedlają się masowo, jak np. Polacy w UK czy w właśnie w Niemczech w setkach tysięcy ludzi. Nawet z wschodnich Niemiec wyjeżdzają. Tak się właśnie zastanawiam na kierunkami emigracji, bo u siebie w mieście nie bardzo jestem rad, nie mam pracy, tylko długi. W Polsce są fajni ludzie, ale czegoś brakuje, nawet jakbym miał te mieszkanie i pracę.

Gość gość
w ogóle ktoś w europie chętniej emigruje niż Polacy?

Gość gość
a niemcy na opolszczyźnie w polsce to co. dużo tu niemców przebywa nawet tablice niemieckie stawiają więc nie mówcie że niemcy nie emigrują.

Gość gość
Niemcy na Opoloszczyźnie to przecież nie imigranci tylko pozostali po zmianie granic i przemieszczeniu ludności. prawdę mówiąc jakim cudem oni się tam ostali nie wiem, bo jak wiadomo, ostre czyszczenie było każdego zakątka zaraz po przekazaniu tych terenów.

Gość gość
Czy slyszalem zeby amerykanie emigrowali? Oni nie emigruja. Oni wysylaja najpierw armie wprowadzaja. Demokracje. A poźniej stawiaja mcdonaldy i przyjeżdżaja do. Siebie

Gość gość
dziś widziałem konwój takich 3 ciężarówek wojskowych na ulicy ( droga międzynarodowa) z napisem US ARMY. Autentycznie.