Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście powiedzieli jakby była u nas fala imigrantów jak we francji lub w niem

Polecane posty

Gość gość

czech; takich imigrantów śmierdzących i inwazyjnie rzucających sie na ludzi, daj kasę, daj kasę, JEZU, w berlinie na dworcu jedna dziewczyna po prostu naskoczyla na mnie, machała mi ręką przed oczami popędzając mnie: rozchyl portfel, rozchyl taka z brudnym ryjem nie chodzi o rasizm, bo mi kolor ani pochodzenie nie przeszkadza w niczym, ale o zachowanie mi chodzi, o ta bezczelność, o to obrzydliwe żebractwo, podawanie się za chora osobę lub takie coś, co widzialam w przejściu podziemnym: koleś dla psa zbierał, ten pies spał, ale nastęonego dnia po południu przechodziłam tym samym przejściem i ten pies leżał wciąż w tej samej pozycji i przyjżałam się- on nie oddychał. k***a!!!

Gość gość
Bieda degraduje człowieka, nie myśl ze im dobrze z tym. To sa ludzie którzy nie mogą normalnie żyć, bez pieniędzy się nie da. Ludzie sa ludzcy w ludzkich warunkach. Tez świat jest chory, z jednej strony niezamierzone bogactwa, forsa niemal w kiblu spuszczana a z drugiej życie na bruku, wszy, choroby, glod, strach, bol i zero perspektyw.

Gość gość
Napisze coś, co mam odwage wyrazic tylko wśród najbliżych lub na anonimowym forum: Breivik miał zła metodę, ale dobrą myśl, tyle, że ją zrealizował w najgorszy sposób ALE pomijając mord, którego się dopuścił, to niestety wiem co miał na myśli. Oazą w tym całym europejskim syfie pozostaje tylko Skandynawia, która reprezentuje najlepsze cechy, spokój, sprawiedliwośc pracowitość, a fala tego typu ludzi rozwali im cała cywilizację. Już słyszałam, że jakiś imigrant muzułmanin zg****ił tam Norweżkę, bo szła w nocy. A co go to obchodzi? Tłumaczył się, że wjego kulturze to niedopuszczalne. K****, problem w tym, ze ona byla w swojej, nie w jego kulturze!!!! I o to breivikowi chodziło, palant jeden, zamiast zabijac , mógł partię założyć, bloga cokolwiek, a ten z/j/e/b/a/l sprawę, a mógł tyle dobrego zrobić;-(((

Gość gość
Ale problem w tym, ze ludzie, których widziałam nie wygladali na biednych, wiesz? Raczej na cwanych. Przytsosowanych do takiego bytowania przez rodziców. Jestem oburzona!! Jak ktoś jest mega biedny, to nawet popieram socjal, ale chodzi o to, że musi być weryfikacja kto faktycznie musi pobierać zasiłek,a kto ma iśc do pracy. Ludzie powinni pracować, a pierwszym zadaniem państwa jest zapewnienie ludziom zajęcia. To podstawa. Czemu tak ciężko to pojąć? Zasiłki powinny być dla ludzi mocno chorych, niezdolnych do pracy, dla opiekunów chorych osób, dla kogoś kto z innych powodó nie mogą dostać pracy i już, k****, ale na zachodzie to jest dramat, jedna przesada!!!

Gość gość
Boże - jakie te kobiety są bezdennie głupie :O I jeszcze jakiś debil dał wam prawa wyborcze i "równouprawnienie" :O

Gość gość
Biedni wcale często na biednych nie wyglądają. Nie można osadzic po ubraniu ze ktoś jest biedny lub nie. Często potrafią sobie załatwić jakieś przyzwoite ubranie.

Gość gość
dlaczego znowu kobiety sa głupie? co znowu?;-/// to co ty uważasz? że to normalne?

Gość gość
francja jest sama sobie winna zapewniajac brudasom i leniom kupe kasy i przywileje

Gość gość
We francji i w niemczech to mala bieda ale jak polskim dzadom prace podebrali . Jestem z oswiecimia ,juz jest wojna o prace . Niemiec umie . Niewolnikow ci dosc europie wsodzniej, eh :-( szkodagadac

Gość gość
Jakbym żyła w kraju jak Niemcy czy Francja to prawie nic by mi nie przeszkadzało:)Poza tym w ogole nie przeszkadzają mi obce nacje bo ludzie sa różni.Naprawde nie można uogólniać.Ludzie starają sie przetrwać i emigrują ,rożnie im ta emigracja wychodzi.Wazne jest tez to z jakich domów pochodzą a bieda często niszczy człowieka,wpędza w patologie.Imigranci sa inni bo mieli inne,cięższe zycie i przez to maja inne sposoby na zycie ,inne zachowania zostały im wpojone(inne i inne:)).Za granicą często tez wielu Polaków wystawia nam koszmarne świadectwo(wiem cos o tym) ale to nie znaczy,ze wszyscy tacy jesteśmy.Poza tym wiele państw korzysta bardzo na obecności emigrantów pracujących bo dzieki nim maja dobrych fachowców(sa zawody w których brakuje fachowców za granica lub sa gorsi) a państwo zarabia na nich pieniadze.

Gość poziom0
póki co to teraz w Polsce nie ma takiego zagrożenia, ponieważ wszyscy uciekli żebrać na Zachodzie Europy a Polacy za chwilę będą żebrać na Białorusi

Gość gość
W Polsce takie sceny i obrazki o jakich piszesz rownież sa.Tylko,ze nie robia tego emigranci a tubylcy.

Gość gość
Do osoby zachwycajacej sie krajami skandynawskimi,nie wiesz co piszesz.Znam swietnie wlasnie Norwegię i ludzie tam wcale nie sa pracowici i tacy sprawiedliwi.Samo państwo norweskie chciało tych emigrantów,dzis moze żałują jednak w wielu zawodach brakuje ludzi a oni ja wykonują.W Norwegii jest dużo Polaków i wiekszosc cieżko pracuje,duzo ciężej niż Norwegowie .Przypadek z muzułmaninem jest odosobniony bo tam naprawde nie dzieją sie takie rzeczy.Owszem Norwegowie żyli sobie w swoim świecie ,świecie gdzie poglądy hitlera były szanowane po dzis dzien jest tam mnóstwo organizacji skupiajacych ludzi mąjacych takie poglądy.Norwegowie wcale nie sa tacy cudowni,maja wiele wad.A co do Brevika to chodziło mu o wszystkich obcokrajowców ,Polaków tez,to jest chory człowiek i morderca a zamiast spotkać go zasłużona kara siedzi sobie w luksusach i marudzi,ze kawę za zimna dostaje i za mało balsamu do ciała i to jest sprawiedliwość?Nigdy nie można popierać takich ludzi,oznacza to,ze zwyczajnie jestes nacjonalista i rasistą.Wszyscy ludzie sa różni i wierz mi,ze dla przeciętnego Norwega Polak to tez obywatel klasy b lub c.Od niedawna zmienia się to myślenie bo okazuje sie,ze jesteśmy normalnymi ludzmi,nie mieszkamy w lepiankach i żyjemy jak oni tylko nie mamy takich pieniędzy.Wystawiam najlepsze świadectwo Polsce jakie moge dać i nie chce aby patrzono na mnie jak na intruza.Jestem osoba wykształcona,spokojna i pracowita.Norwegowie to lenie w większości a młode pokolenie jest strasznie rozpuszczone.Malo wiesz o tym kraju a zachwycasz sie bo wszędzie wydaje sie lepiej niż w Polsce ale ludzie wszędzie w gruncie rzeczy sa tacy sami.