Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyta na NFZ pierwszy raz w życiu. Proszę o radę.

Polecane posty

Gość gość

Tylko proszę się nie śmiać ale zamierzam pójść do lekarza, pierwszy raz w życiu na NFZ. Do tej pory do stomatologa i ginekologa chodziłam prywatnie, ale teraz sytuacja mnie zmusiła do tego że muszę iść do przychodni na NFZ. Moje pytanie, może głupie ale dotyczy tego jak ja mam się tam zapisać, co mam ze soba zabrać?? Potrzebuję iśc do ginekologa, najpierw muszę się zarejestrowac tak? W sensie w rejestracji tak? Jeju no nie wiem. Pomóżcie. Jak się już zapiszę do lekarza, np. na jutro na 8 rano to od razu mam iśc pod jego gabinet i tam czekać czy mam jeszcze powiedzieć cos w rejestracji? Lekarz wychodzi i mnie prosi, czy sama mam wejść??

Gość gość
Zapisujesz się do konkretnego lekarza. W wyznaczonym terminie zgłaszasz się do rejestracji, rejestrujesz i czekasz pod gabinetem aż lekarz poprosi lub pukasz i wchodzisz. Zależy jakie są zwyczaje w przychodni. Ponadto weź ze sobą dowód osobisty i wszelkie wyniki badań jakie miałaś robione. To chyba na tyle...

Gość gość
Dzięki Ci wielkie.

Najlepiej jak przyjdziesz w dniu wizyty i będziesz potwierdzać rejestrację, to spytaj recepcjonistki, czy lekarz woła, czy trzeba pilnować kolejki ;)

Gość gość
Dziękuję:)

Gość gość
Zauważyłam, że szpitale, przychodnie, a nawet małe gabinety lekarskie przechodzą obecnie na zewnętrzną rejestrację pacjentów, gdzie rejestracja wizyt dla lekarza http://rejestracja-telefoniczna.pl/rejestracja-wizyt-dla-lekarza/ jest o wiele bardziej przyjazna (np. lekarz ma całodobowy podgląd grafiku). Na takiej zmianie zyskujemy też my - pacjenci, bo nawet do najbardziej obleganych specjalistów można się teraz szybciej zapisać, (rejestracja przypomina o wizycie pacjentom i niektórzy, korzystając z tego, zwalniają terminy)!!! Jednak z racji tego, że jest to rejestracja wizyt dla lekarza, to lekarz lub placówka muszą pierwsi zgłosić chęć przejścia do zewnętrznej rejestracji. Po prostu sami muszą o to zadbać.