Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszląca

męczący kaszel

Polecane posty

Gość kaszląca

Witam. Mam męczący problem. Około 3 tygodnie temu byłam chora na zapalenie krtani. Szybko mi przeszło, dostałam biseptol. Jednak po chorobie został mi kaszel - lekki, ot tak czasami kaszlałam. Od kilku dni kaszel nasilił się bardzo - jest męczący, duszący, raz suchy, raz mokry. Ostatnio miałam nawet kłopot z zaśnieciem. Nasila się rano i wieczorem. W dzien da się przeżyc. Dodam że czuje się dobrze, nie boli mnie gardło, nie mam temperatury. Poszłam dzis do lekarza i uznał, że skoro mój stan jest "dobry" to nie ma sensu przepisywać antybiotyku. Lekarz kazał mi tylko kupić syrop. Jednak ja nie czuje poprawy po syropie. Co to może byc jakaś bakteria? Lekarz zbagatelizował mój kaszel.

Gość gość
ja też ponad dwa miesiące męczyłam się z kaszlem, masakra jakaś - noce przerywane atakami kaszlu, w dzień w pracy jak coś dłużej mówiłam to duszności... i też nic nie znaleźli ;-( mi pomógł pectosol, albo może już się wykaszlałam i zbiegło się to w czasie z piciem pectosolu ;-) Moja córka z kolei ma ciągle kaszel i wstępni zdiagnozowano alergię i dopiero te leki - sterydy konkretnie wziewne pomogły.

Gość kaszląca
ja dostałam syrop bronchosol, podobno działa tez przeciwbakteryjnie, jeśli nie pomoże w najbliższych dniach to przejde się do lekarza jeszcze raz. Najgorsze są ataki kaszlu.. np przed chwilą kaszlałam 10 min bez przerwy. I jak tu pracować w przedszkolu?

Gość jago225
W mieszkaniu od kilku tygodni mamy inhalator i jest to urządzenie Sanity Simple. Dobre do stosowania u dzieci przy infekcjach, ale jeśli ktoś potrzebuje do bardziej skomplikowanej terapii np. jakieś zapalenia płuc czy oskrzeli to też się sprawdzi. Kabel zasilający jest długi, można sobie ustawić całą maszynę tak żeby w mieszkaniu nie przeszkadzała i można było wygodnie lek pobrać.

Gość kinga

W domu dla dzieci mamy inhalator alergia Stop od Sanity właściwie z polecenia rodziny, siostry, która miała ten model i była zadowolona. Nie korzystamy jakoś szczególnie często, ale na tyle na ile potrzebujemy to jest ok.

Gość kinga

W domu dla dzieci mamy inhalator alergia Stop od Sanity właściwie z polecenia rodziny, siostry, która miała ten model i była zadowolona. Nie korzystamy jakoś szczególnie często, ale na tyle na ile potrzebujemy to jest ok.

Gość Karola

Polecam Pelafen! Zawsze stosuje go gdy tylko pojawia się kaszel i katar. Jest naturalny, to nie jest kolejna chemia a dodatkowo jest w przystępnej cenie. Spróbuj. Może pomoże i Tobie 😉