Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nieznajoma1707

Jak przygotować się do pierwszej wizyty u ginekologa ?

Polecane posty

Mam 19 lat, współżyłam już, a do ginekologa chcę iśc po tabletki i ogólnie się przebadać. Jak się odpowiednio przygotować ? Jakieś dobre rady na początek ? Do kogo lepiej iść, kobieta/mężczyzna ?

Gość gość
Dla kobiety bedziesz rywalką.Mężczyzna wie jak postepować z kobietą.Jesteś przebita więc z badaniami nie bedzie problemu.Wygól cipkę aby mógł lepiej do niej dojść.A najważniejsze wymyj ją tylko mydłem.Załóż lużną spudnicę ,abyś nie miała problemu ze zdjęciem.Przygotuj też cyce do badania.Ginekolodzy używanią do okreslenia narządów potocznego języka więc się naucz co jak się nazywa.

Gość gość
Mało kto o tym pamięta, ale przed wizytą umyj nogi i załóż świeże skarpetki......

Gość gość
Trzeba sie umyć w miejscach intymnych,gdzie indziej tez jest to wskazane ,nie można byc w czasie miesiączki oraz najlepiej iść w spódnicy bo jak będziesz przechodzić do fotela opuścisz spódnice,w drodze powrotnej tez.Jest to większy komfort niż latać odkrytą.Powinnas znać datę ostatniej miesiączki i wiedzieć w którym dniu cyklu jestes.Ginekolog powinien tez badać piersi i sprawdzić czy nie ma powiększonych węzłów chłonnych pod pachami.

Gość gość
I pierwszy raz zdecydowanie do kobiety będziesz sie lepiej psychicznie czuła.Łatwiej ci bedzie o cos zapytać.

Gość gość
Ja zawsze zakładam spódnicę/sukienkę, wówczas zdejmuję tylko rajstopy i majtki a spódnicę podciągam dopiero siadając na fotel, żeby z gołym tyłkiem nie paradować :) Poza tym oczywiście kąpiel przed wyjściem na wizytę i depilacja. A przed wizytą jeszcze idę do wc i używam chusteczek nawilżanych :P A i skoro to pierwsza wizyta, powinnaś znać datę ostatniej miesiączki, ile trwa cykl itd. bo o to pytają.

Gość gość
Wc powinno byc przed kąpielą jesli tylko sie da.

Gość gość
Jeżeli chodzi o ginekologa kobietę, czy mężczyznę, ja preferuję facetów. Byłam u kilku mężczyzn i 1 kobiety i właśnie z facetami lepiej się rozmawiało, cierpliwie tłumaczyli, a kobieta odpowiadała zdawkowo, dziwiła się, że nie wiem tego czy tamtego, przecież jestem kobietą, to powinnam wiedzieć...

Gość gość
gość dziś Wc powinno byc przed kąpielą jesli tylko sie da. Przed kąpielą też idę, ale zawsze jak już dojadę do lekarza, to i tak muszę pójść :P

Gość gość
Niektórzy faceci ginekolodzy sa straszni,głupie teksty puszczają ,zdarza sie ze seksistowskie.I dodatkowo udają przemiłych.Sa tez inni ale ja niedobrze wspominam mężczyzn ginekologów.

Gość gość
Oswoj się z dotykaniem cipki przez mężczyznę i się nie podniecaj.

Gość gość
Na pewno zapyta cię kiedy była ostatnia miesiączka, czy są regularne, co ile są i jak długie. Czy występują jakieś plamienia, czy masz jakieś dolegliwości związane z pieczeniem czy też swędzeniem. Jeśli chcesz pigułki to pewnie skieruje Cię najpierw na badania. Pamiętaj o osłonie przy antykoncepcji stosuj np. harmonellę, która ochroni serce, wątrobę.