Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gotujecie 2 daniowe obiady?

Polecane posty

Gość gość

Jestem sama z corka, maz zjezdza w weekendy. I w sumie sie zastanawiam, bo dzisiaj np (i czesto tak jest) za cholere nie mam gdzie wstawic tego 2 dania). Corka o 10 dopiero zjadla sniadanie (jajecznice z cebulka, warzywa i takie tam), pozniej o 13 owoc i poszla spac. Wstala o 15 i zjadla zupe. Pozniej chciala winogrona, a tu jeszcze na 2 danie byla ryba z ziemniakami. A o 19 kolacja, bo o 20 juz spi.

Gość gość
Tylko w niedziele robie dwudaniowy obiad.

Gość gość
A czemu o 10 je śniadanie? Nie za późno na jajecznicę? Śniadanie powinna jeść do 9 rano, potem o 11 mały (!) owoc czy soczek, 12 - zupa, 14 - II danie, a potem już leci. Masz dziwny jadłospis, w sensie pór głównych posiłków.

Gość gość
Nie słuchaj. U nas nigdy nie ma dwóch dań. Sorka 2 dania są tylko jak ja mam ochotę na zupę to robię głównie dla siebie bo mąż nie lubi zupę i drugie danie. I je tak: między 7 a 9 je śniadanie (kanapkę lub parówkę), potem przed spaniem-ok 12 wcina 2 danio, wstaje je obiadek, potem się pobawimy, ok 17 zje coś jakiś owoc czy coś innego potem 19-20 kolacja i myć się i spać.

Gość gość
Ja zawsze miałam dwudaniowe, zupa przed 12 a drugie danie 15-16. Tak było zanim mała poszła do przedszkola i teraz tak jest w ferie/wakacje/weekendy. W dni pracujące jemy łącznie cały obiad około 16 i dzieci najczęściej jedzą tylko 1 danie - albo zupa albo drugie, ewentualnie wybierają co im pasuje z obiadu.

Gość mamadwóchdziewczynek
Moje nie jedzą parówek, bo nie lubią, ani kanapek... mam trudniej... a mąż nie wyobraża sobie innego obiadu jak z 2 dań ;-) Pisałam, że zawsze mamy dwudaniowe

Gość gość
mama dwóch dziewczynek, ale nie musisz wciskać na siłę dziecku dwóch dań. Podaj albo zupę albo drugie i tyle.

Gość gość
Właśnie, mężowi daj dwa dania,a dziecko niech je jedno, ale gotuj zawsze jedno danie takie, które lubi dziecko, żeby nauczone było jeść i zupy i drugie dania.

Gość gość
nigdy! Zupa i drugie danie to za dużo jak na jeden posiłek. U nas więc jest zawsze jednodaniowy obiad i tyle. Lubię ciepłe kolacje, wiec często jemy zupy warzywne np. krem z brokułów - tzn. praktycznie same warzywa i wywar.

Gość gość
Jesteśmy małżeństwem 10 lat i chyba nigdy żadne z nas nie ugotowało 2 daniowego obiadu, ale w sumie my mało gotujemy w domu.

Gość batteryjka
Mi się zdarza gotować, ale czasem też zamawiam coś przez pizza portal, szczególnie jak niekoniecznie mamy ochotę na domowe jedzenie, wtedy najczęściej pada na Szybka Pizza Grunwald Poznań - https://pizzaportal.pl/poznan/szybka-pizza-grunwald/ tanio, smacznie i szybko.

Gość gość
Po wypłacie gotuje dwa dania im bliżej końca miesiąca to najpierw tylko drugie a później zupy

Gość gość
Ja zamiast rezygnować z drugiego dania wolałabym zrezygnować z zupy

Gość gość
Ha ha im blizej kpnca miesiąca tym częściej zalewajka :D Nikt nie kaze Wam jeść tej zupy od razu przed głównym obiadem. Ja bym samą zupą się nie najadla. Czasem gotuje tylko drugie danie a zupa na 2 dni. Tak ze 2,3 razy gotuje zupę dodatkowo więc dwudniowy jest prawie codziennie

Gość gość
2-3 razy w tygodniu

Gość gość
Nigdy 2 dań nie robię. Tylko jedno danie, albo zupa, albo coś innego. Ja samą zupą się najem, np. talerz rosołu mi wystarczy, i bym nawet już nie wcisnęła drugiego dania.

Gość gość
Uwielbiam porady w stylu: "śniadanie dziecko powinno jeść do 9". A jeśli dziecko wstaje o 9:00? Moja śpi po kąpieli, ok. 20:00, potem budzi się raz na mleko, i właśnie ok. 9:00 wstaje, czasem 8:30, czasem 9:30. Też śniadanie zwykle ok. 10:00. Nie robię drugich dań, bo po prostu nie chce mi się tyle gotować, zupy jeśli robię to często na rosole, takie że można się nimi najeść.

Gość gość
Ja nie robie zupy wody ale jak zjem taka tresciwa to 1,5 h do 2 jestem głodna i wtedy jem obiad, wystarcza na 3 godziny lub dluzej. Ja ogolnie jem 5- 7 malych.posiłków a jakbym sama zupe jadla to pewnie wszystkie pozostale dania to bylyby kanapki. To tez dla urozmaicenia diety gotuje dwa dania

Gość gość
W niedzielę przeważnie są dwa dania , ale nie zawsze, np. latem tak jeść się nie chce, więc raczej jedno. Teraz zimą to różnie, jak mam czas to gotuję dwa dania , np. dziś była ogórkowa, a na drugie placki ziemniaczane, wczoraj była karkówka w sosie z ziemniakami i surówką.

Gość gość
My też śpimy do 9 więc zanim się rozbudzimy to syte śniadanie jest ok.10,po 13 coś małego na drugie, 16-17 obiad, już głodni a nie na siłę, 20 znowu coś lekkiego małego i 21-22 do spanka

Gość gość
U mnie są dwa dania. Około 12 zupa a potem między 14- 15 drugie danie. Około 17 podwieczorek. 19- 19:30 kolacja.