Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pracodawca zwróci część kosztów za okulary jak otrzyma FV na firmę?

Polecane posty

Gość gość

Czy pracodawca zwróci część kosztów za okulary jak otrzyma FV na firmę?

Gość gość
czy ktoś coś wie?

Gość gość
To zalezy od firmy.Pracodawca powinien zwrócić czesc kosztów za okulary jednak w każdej firmie jest inaczej,jest inny szef itp.to samo dotyczy państwowych placówek .Osobiscie znam właściciela firmy,ktory zwraca koszty okularów ale on jest porządnym człowiekiem.Trzeba zapytać w swojej firmie.

Gość gość
powinni zwrócić ale czy zwrócą

Gość gość
wie ktoś coś?

Gość gość
masz to zawarte w regulaminie pracy, popros o niego i zobacz czy masz tak. U mnie w firmie zwracają 400 zł, u znajomej 500, różnie bywa.

Gość gość
A jak się zwolnisz z pracy to zwrócisz okulary pracodawcy? Bo wiesz jeśli on za nie zapłaci to staje się automatycznie ich właścicielem i okulary są służbowe. Nie możesz w nich chodzić poza miejscem pracy.

Gość gość
no właśnie a jak ja musze chodzić w nich na stałe? bo tak z****łąm sobie wzrok ? 620zł mi wyszło za nie ;/ a na Fv musi być do 300zł???

Gość gość
Mozesz nosić je poza praca co wy ludzie wypisujecie...i zwrotu nikt nie powinien zażądać,to było by nienormalne i chore.W tym czasie pracowałeś i zwrócili ci część kosztów to wszystko.

Gość gość
mam nadzieję że zwrócą chociaż część za nie, i mam nadzieję że zostanę tu dożywotnie uwielbiam swoją pracę ale przy kompie prawie 10 h |!!!!!

Gość gość
Żaden pracodawca się w to nie bawi. Bo po pierwsze jesli ci kupi okulary to sa to okulary służbowe. Po drugie nikt ci drogich oprawek nie zasponsoruje. Najtańsze pewnie można kupić za 300zł. Pytanie czy takie byś chciała. Pewnie nie. Więc lepiej samemu sobie okulary kupić i nie kombinować.

Gość gość
Powinni część zwrócić tylko wiesz sam jak to jest.I nikt nie bedzie ci kazał ich zwracać,po co komu one ,dają je innemu pracownikowi :),mozesz je nosić stale,poza praca też.Jesli masz taka możliwość to skorzystaj tylko to wszystko zalezy od waszej firmy,często ludzie boja sie z tego korzystać bo szef bedzie niezadowolony,wyleci sie z roboty i takie tam .

Gość gość
u mnie w pracy nic nie zwracają, nieprawidłowości jest znacznie więcej, ale kto w dzisiejszych czasach odważy się coś wyegzekwować :(....

Gość gość
Jak nikt w to sie nie bawi jak osoba wyżej napisała ,ze u niej/niego zwracają,zawsze mozesz sie dowiedzieć bo tak powinno byc,poza tym okulary za 600 zł nie sa drogie bo same szkła duzo kosztują,ludzie myślą tylko o oprawkach a nawet jesli zwrócą ci czesc kwoty to czemu nie?

Gość gość
a co wy piszecie komu je zostawie jak każdy musi mieć dopasowane okulary korekcyjne do wady wzroku hah smieszni jesteście! bo wy boi d**y jesteście we wszystkich firmach powinni zwracac i jest to ich obowiązek FV bierzecie na firme i koniec.

Gość gość
ale jak mi nie zwroca to sie wsciekne i zaczne przerwy regulanie w pracy od komputera robić po 15 minut! pamietajcie ze wszystko w dwie strony działa.

Gość gość
napiszcie co wiecie na ten temat ale sama gosciówka w sklepie z okularami mówi że pracodawca czesc powinien zwrocic nawet ja 4 h przy kompie pracujesz

Gość gość
u mnie w pracy jest na to zarządzenie - zwrot w kwocie 200 zł, a okulary można mieć droższe, zwrot zawsze 200 zł. zarządzenie na podstawie przepisów bhp

Gość gość
Jeśli pracujesz na umowę o pracę, masz prace przy kompie np, lub inna gdzie może Ci psuć wzrok to ma obowiazek zwrócić Ci kase. Ja tu ostatnio kupiłam http://www.poloptyk.pl/okulary-korekcyjne.html wziełam fakturę i dostałam zwrot :)

Gość gość
1. praca przy kompie nie mniej, niż 4 godziny dziennie, 2. skierowanie do okulisty od pracodawcy (czasem można bez skierowania od pracodawcy -szczegóły w regulaminie pracy), 3. rachunek (faktura) wystawiona na pracownika (a nie na pracodawcę!) 4. kwota dofinansowania ustalana jest przez pracodawcę, np. zawsze 250 zł niezależnie od wartości okularów, 5. o szczegóły i uregulowania wewnętrzne pytać w kadrach (albo w PIP-ie, jak kadry rżną głupa)