Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warto studiowac rolnictwo??

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie?

Gość gość
warto jeśli do tego interesujesz się ziołolecznictwem i naturą i zdrowym żywieniem warto

Gość gość
No własnie interesuje mnie specjalizacja Zywienie człowieka i organizacja wypoczynku. Ogólnie kierunek ciekawy, 3,5 roku, tytuł inżyniera. Iść czy nie? Juz sama nie wiem:(

Gość gość inna
Ja studiowałam. Ogólnie sam kierunek jest najlepszy dla tych którzy chcą prowadzić swoje gospodarstwo. Przedmiotami wiodącymi są te typowo rolnicze - uprawa roślin, chów i hodowla, żywienie zwierząt, botanika, chemia i nawożenie, potem podstawy sadownictwa i ogrodnictwa, entomologia, później ekonomia, leśnictwo itp. No i oczywiście dużo WPR i UE. Przy takiej natłoku przedmiotów to dopiero na trzecim roku pojawią się przedmioty specjalnościowe : żywienie człowieka, produkty lokalne, agrobiznes, agro/turystyka, . Zastanów się czy nie wolisz typowej turystyki i rekreacji lub żywności i żywienia człowieka. Ale muszę ten kierunek daje dużą wiedzę i na mgr można wybrać inny kierunek.

Gość gość
jestem po studiach rolniczych. Studia przydały mi się do mojego życia. Przeprowadziłam się na wieś, wspólnie z mężem mamy gospodarstwo rolne i prowadzimy też agroturystykę. Na wsi pracy jest bardzo dużo. Tym bardziej że zdecydowaliśmy się na uprawę zboża, warzyw i owoców. Mamy kilkanaście hektarów pola i do tego odpowiedni traktor, kombajn i siewnik. Maszyny kupiliśmy w http://www.pol-agra.pl/ Oni zaoferowali nam dobrą cenę, serwis i jak się coś zepsuje to naprawę.

Gość gość
ale po studiach rolniczych trzeba harować fizycznie? Czy mozna zatrudnić jakichś pracowników za najniższą krajową?

Gość Mareczek242
Cięzko powiedzieć. Zalezy czy naprawdę się tym interesujesz i śledzisz rózne portale jak np http://www.agropolska.pl/. Żeby pracować w jakiejś branży nie wystarczy to studiować, ale trzeba się tym naprawde zainteresować.