Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stres stres stres

suknia szyta na miare bez przymiarki!!

Polecane posty

Gość stres stres stres

witam dziewczyny mam problem otóż szyje w salonie sukni slubnych sukienke ze zdjęcia jakie pokazałam pani, podjeła sie - na zdjeciu przerysowałam troszke dekolt i dekolt na plecach zostal zmieniony. dałam pani 1000zl zaliczki podpisałam umowe, która ja wydrukowałam bo właścicielka stwierdziła ze jestem pierwsza klientka która oczekuje umowy ale uparlam sie!! właścicielka chyba o mnie zapominała wiec sama dzwonilam czy ma juz material?? kiedy przymiarka?? zawsze odpowiadała no jezeli sobie pani zyczy to zapraszam obejrzec material( wszystko z łaska i z takim zdziwieniem, ze oczekuje nie wiadomo czego ) a ja proste rzeczy oczekuje tak?? po 2 miesiacach po podpisaniu umowy zadzwonilam kiedy przymiarka a ona znowu no jezeli sobie pani zyczy i miała byc dzisiaj, ale kobitka odwolala przymiarke, tlumaczyla sie ze nie ma sukienki i ze w przyszlym tyg odda mi gotowa?? ale jak bez przymiarki?? co jest??? ślub za 3tyg

Gość gość
Gratuluję pomysłu - suknia ze zdjęcia, z "własnego pomysłu" przeróbkami, bez mierzenia. I jeszcze krawcowej zadatek dany gigantyczny. Do ślubu to chyba w garsonce pójdziesz... :(

Gość gość
dałam jej gotowca , przeciez tak sie robi .. zreszta chwalila sie ze podrabiała niedawno anne kare:(

Gość haksieznajdzie
Masz umowę, to masz na nią haka. Zadzwoń, jak nie odbierze, wyślij sms, że jeżeli kiecka nie będzie gotowa DO PRZYMIARKI za np. tydzień, to idziesz do UOKiK-u, Federacji Konsumentów, ZUS, gdziekolwiek jest zarejestrowana albo gdzie możesz walczyć o swoje prawa. Postrasz, że na ten jej salonik sukni ślubnych naślesz kontrolę ze skarbówki tudzież zawsze można walnąć anonimowy donosik o nielegalnym kopiowaniu kiecek, czyli o łamaniu praw autorskich (z tym bym uważała, bo sama jej zleciłaś zrobić kieckę "podróbkę", no i wtedy to chyba zgłoszenie via policja). Jeżeli umawiałaś się na przymiarkę, a nie oddanie sukni "na ostatnią chwilę bez mierzenia", to baba ma zakichany obowiązek się z tego wywiązać. 3mam kciuki.

Gość gość
ja mam na umowie zapis ze do 30 czerwca sukienka ma byc gotowa oddana a kobitka umowila sie ze mna na lipiec gdzie pewnie beda poprawki bo ta jej miara jaka ze mnie wziela jest do d**y, mierzyła mnie przez dzinsy talia cycki przez koszule i push up i biodra, cena miala nie ulec zmianie tak tez jest zapisane w umowie a ona miesiac temu podniosla mi cene, kłóciłam sie ze nie ma prawa ale zaliczki tez oddac nie chciala tłumaczyła sie ze material drozszy wybrałam..