Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AtoCiekawe

Czy będąc w ciąży można dostać pracę?

Polecane posty

Gość AtoCiekawe

J/W. Jestem w 4 miesiącu ciąży, bardzo chciałabym pójść do pracy, mam 2 letnie dziecko. Najgorsze samopoczucie mam już sa zobą. Nie zależy mi na zwolnieniach, sreniach. po prostu potrzebujemy pieniędzy. Czy któraś z pań miała takie szczęście, że ciąża nie przestraszyła pracodawcy i przyjął do pracy?

Gość gość
Wszystko jest możliwe, choć na pewno nie będzie łatwo. 4-ty miesiąc to już połowa prawie, nie każdemu może odpowiadać zatrudnianie kogoś na 4-5 miesięcy. W dodatku tobie nie zależy na zwolnieniach, ale czasem ciąża tak się układa, że zwolnienie jest konieczne (nie życzę, ale różnie bywa). Myślę, że dość istotna jest kwestia jakiej pracy szukasz. Teraz jest niezły sezon na pracę sezonową lub na zastępstwo (okres urlopowy). Popytaj zwłaszcza w sklepach itp. Niestety w ciąży nie wolno pracować przed komputerem dłużej niż 4 godziny, więc o pracę w biurze może być ciężko.

Gość gość
Tak, bardzo dobra rada, żeby popytała w sklepach, masakra. W sklepie najczęściej się stoi, biega, nosi ciężkie rzeczy, denerwuje z ludźmi itd. Więc nie radzę w ciąży w takie bagno się pakować, naprawdę :)