Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eliza2311

Staranie się o dzidziusia

Polecane posty

Witam mam na imię Eliza ,mam 23 lata z partnerem staramy się o dzidziusia od 7cykli i niestety za każdym razem @ przychodzi i nadzieja niknie..2m-ce temu byłam u gin który zapisał mi Siofor 500 i zaleicił płatne badania tj: sfh +e2 +shbg+testosteron+androstedion wszystko wykonałam ,ale nie wiem czy wyniki są ok moze któraś z was udzielilaby mi odpowiedzi? to tak: - FSH 4,32 mlU/ml -faza folikularna 3,5-12,5mlU/ml -faza owulacyjna 4,7-21,5mlU/ml -faza lutealna 1,7-7,7mlU/ml -menopauza 26-135 -mezczyzni 1,5-12,4mlU/ml -ESTRADIOL 199,4pmol/l -faza folikularna:46-607pmol -faza owulacyjna: 315-1828pmol/l -faza lutealna: 161-774pmol -menopauza do 201pmol/l -TESTOSTERON TST 1,38 nmol/l 0,17-1,81 Cykle mam co 31 góra 32 dni.Mam iść na monitorowanie w 14 lub 15 dniu cyklu (pierwszy dzień cyklu miałam 17.06.2014 )czyli dzisiaj mam 7 dzień . Moje pytanie brzmi w jakich dniach najepiej sie przytulać i czy przy takich wynikach badań mamy jakiekolwiek szanse z partnerem na dzidziusia.Czy przed monitorowaniem również mamy współżyć? Pozdrawiam

Gość ZosiaGaj
gdzieś od 30 czerwca, owul 4 lipca

dziekuje za odpowiedz, ale tyle to wiem chodzilo mi bardziej o badania + czy jest jakas szansa na poczecie .. :)

Gość ZosiaGaj
najlepiej skonsultuj sie z lekarzem, niech dokładnie sprawdzi wyniki ja sie nie znam... i dbaj o siebie kwas foliowy zestaw witamin warzywa i owoce .....ja staram sie juz 3 cykl, teraz chyba sie udało @ sie spóźnia a ja mam symptomy ciąży :-D

Gość liliankaoo
Ja staram sie z mezem 9 cykl obecnie i oprocz badan tych mialam jeszcze tsh ls do fsh, prolaktyne testosteron, no i maz zrobil badania, wiec szczerze to dopiero wierzcholek gory lodowej z tymi badaniami :(

Gość ZosiaGaj
z testosteronem jest coś nie tak norma mężczyźni 0,69-2,77 nmol/l (0,2-0,8 ng/ml) u kobiet, 7,6-34 nmol/l (2,2-9,8 ng/ml)

Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny ZosiaGaj powiedz mi jakie masz symptomy? Ja praktycznie co cykl mam jakies objawy mowiace mi, ze jestem a tu @ przychodzi ,moze ja sie za bardzo nakrecam ? Moze powinnam odpuscic? Mam nadzieje, ze na tym monitorowaniu cos wyjdzie.Jutro pobiegne do apteki po kwas foliowy..tylko jest jeden problem pale papierosy tzn teraz (wiem ze glupio to zabrzmi ale ograniczam sie do e papierosa niestety nałog jest silniejszy ...

liliankaoo a powiedz mi co gin powiedzial na temat Twoich badan ?? Troche dlugo sie starasz :(

Gość nareszcie latoooo
autorko wiecej cierpliwosci ja czekam staram sie i walcze o malenstwo juz 6 lat i zostalo mi tylko in vitro glowa do góry;)

Eh 6 lat? to przykro mi jest bardzo strasznie dlugo a ginekolog musial Cie tak dł w niewiedzy trzymac?

Gość nareszcie latoooo
a do tego jestem bardzoooo mlodziutka ja mam 32 lata juz idzie33

Gość nareszcie latoooo
wiesz to nie jest wszystko takie proste jak sie wydaje leczenie badania leczeni badana trwaja to nie jest tak hop siup jak sie wydaje do tego koszty leczenie badan sa ogromne a walczymy z przerwami nie leczylismy sie u ginekologa tylko w klinice leczenia nieplodnosci takze musisz sie uzbroic w cierpliwosc jednym zajmuje to 1 miesac innym pol rok jeszcze innym rok a jeszcze innym kilka lat....

Zgadzam się niestety oby u mnie tak nie było mam nadzieje ,ze moj lekarz znajdzie jakies odpowiednie rozwiazanie na nasz problem .Nie chciałabym się zawieść w zaden sposob :(

Gość ZosiaGaj
jak narazie spóźnia mi sie @, mam mdłości dziś rano nie mogam umyć zębów bo tak mnie mdliło ciągło na wymioty, mam żyłki na piersiach które strasznie bolą zawroty w głowie i pół dnia przesypiam

Gość ZosiaGaj
może odpuść troche ja też sie strasznie nakręcałam wiem że to trudne...i żuć papierosy odrazu... Czytałam że e-papieros jest gorszy od normalnego

Gość nareszcie latoooo
masz sie co z gory nakrecac ze cos bedzie nie tak ,tylko korzystac ze zexu uwierz ja przeszlam dluga droga a ostatnim przystankiem jest niestety in vitro i laata uciekaja jestem juz po 30tce spokojnie bez nerwow bez emocji wiec ze tak sie nie da ale chyba innego wyjscia nie ma bo nerwy i stres tez nie pomagaja w ciaze zajsc i jestes bardzo mloda

Hehe łatwo mówić trudniej wykonać :( niestety... chcialabym rzucic i to bardzo ale niestety jakos musi nam sie udac jak pale :( chociaz nie powiem straszny nałóg :(

Dziękuję za slowa otuchy dziewczyny :) ten cykl postanowilam sie nie nakrecac i nie myslec w sumie co ma byc to bedzie ,chociaz nie ukrywam ,ze bardzo bym chciala :)

Gość olaipola
hej zapraszam na moją stornkę www.matkotymoja.com lajkujcie/komentujcie, wszystko mile widziane ;)

Gość ZosiaGaj
Eliza dopiero 2 dni ale czuje ze sie udało juz zwariowałam,cały czas głaskam brzuch i juz mówie do niego, mój mąz az patrzy na mnie dziwnie ze mówie sama do siebie... narazie mu nic nie mówie testuje za 5 dni w 5 tyg ciąży mam nadzieje na II kreski :-)

Gość ZosiaGaj
elizka poprostu zadbaj o siebie zażywam od 3 mies kawa foliowy, kompleks witamin i zajadam dużo owoców i warzyw mam dzień ze zjem nawet 1,5 kg pomarańczy :-) staraj się nie stresować bo wtedy więcej zapalisz....

Jutro pobiegne do apteki ...:) ja jem np bardzo duzo bananów :) oo no to trzymam w takim badz razie kciuki za 5 dni ;) napisz jak test wyszedl jestem mega ciekawa ;) i oczekuje ,ze wyjda dwie kreseczki ;)

Gość ZosiaGaj
Dziękuje Ci bardzo tobie napewno sie uda:-) myśl pozytywnie

Oby moje badania sie okazaly dobre ;) Wszystko się okaże po wizycie u gin :) zmonitoruje moj cykl i bedzie wszystko jasne :) Teraz uciekam spac i jutro na 6 do pracy :) Buziaki :) Miłej nocki :)