Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston a okres...

Polecane posty

Gość gość

Witam, w piątek będę mieć usuwany jajnik. Mam nieregularny okres i miał się pojawić przed operacją. Nie pojawił się, i wczoraj lekarz przepisał mi Duphaston na zatrzymanie okresu do operacji. Wczoraj miałam przyjąć 2 pierwsze tabletki, dziś rano następną, jutro rano kolejną i ostatnią wieczorem. Wzięłam wczoraj 2 tabletki, dziś wstałam trochę późno i zamiast "rano" wzięłam tabletkę około 11-11:30. Zaraz po tym poszłam do łazienki i zauważyłam krew, wygląda jak okres. Na ulotce Duphastonu pisze, że w przypadku pominięcia dawki może wystąpić krwawienie lub plamienie. I teraz nie wiem, czy to jest okres i czy ta tabletka, którą dziś wzięłam go zatrzyma, czy to zwykłe krwawienie nie mające związku z okresem i nie powinnam się nim przejmować? Proszę o pomoc!

Gość gość
up :o

Gość gość
dodam ze przez ostatnie dni bolaly mnie piersi jak przed okresem, a dzis w ogole nie bola :o krwawienie nie ustalo a nawet jest coraz mocniejsze.

Gość gość
pewnie to okres. Tabletki nie zdążyły zadziałać.

Gość gość
a ta tabletka wzięta dzisiaj nie zatrzyma okresu?

Gość gość
obawiam się że może być już za późno. Ale najlepiej skonsultuj się ginem.

Gość gość
Do mojego gina tak ciężko się dodzwonić, że pewnie uda mi się z nim porozmawiać dopiero po południu :o no nic, najwyżej będą mnie operować z okresem :P