Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bez ciąży, a jednak poorana

Polecane posty

Gość gość

Mam rozstepy na boczkach, udach i tyłku. Na udach to jakas masakra, jest ich ogrom. Wolalabym żeby zbielaly, ale one raz są jaśniejsze, a raz takie czerwone, ze nie mam sił. Mam ledwo 21 lat, a ciało jak kobieta po ciazach. Smaruje je kremami, a to nie pomaga. Macie rozstepy? Jak sobie z nimi radzi cię?

Gość gość
Jak to, jak kobieta po ciążach, wypraszam sobie. Jestem po ciążach i nie mam ani jednego rozstępu. Niestety ale za rozstępy w głównej mierze odpowiadają hormony, często robią się w wieku dojrzewania i wcale nie musi to być związane z nadwagą. Mojemu synowi zrobiły się w wieku dojrzewania na plecach. Z rozstępem już powstałym nic się nie zrobi, to blizna jest. Z czasem zjaśnieją smarowane czy nie. Pozostaje dbać o kondycję skóry ogólnie. Na szczupłym, jędrnym ciele są mniej widoczne.

Gość gość
Wydaje mi się , ze jednak rozstepy są kojarzone wciąż z kobietami, które były w ciazy. Te, które nie maja ich po urodzeniu dziecka to szczesciary.

Gość gość
Ja mam też pośladki biodra - już wybledły bo są to pamiątki p szybkim wzroście z kresu nastoletniego - zawsze byłam najwyższa i miałam najdłuższe nogi - pierwsza piersi - no i właśnie napiersiach też mam - malutkie bo malutkie ale mam - za szybko dojrzałam i rosłam za szybko.

Gość gość
Wstyd się pokazać w stroju kąpielowym, w szortach. Ech.....

Gość gość
ja nigdy nie chodziłam w szortach maksymalnie do kolan spodenki - a i na kolanach mam kilka i sporo pod kolanami - jak już są stare takie jak u mnie (mam 24l) to jak się palisz trochę - ale nie za bardzo to się wtapiają w skórę i są słabo widoczne - jak przesadzisz z opalaniem to widać bardziej a jak już przesadzisz to jest masakra bo maasz burka spalonego w prążki jasne. Lipa, ale ja już na tyle podrosłam ze się tym mało przejmuje - zawsze myślałam że nikt nie będzie chciał kobiety z takim oszpeconym ciałem ale znalzłam miłość życia i wszystko się ukłąda i nie warto się tym przejmować :)

Gość gość
Nawet mam trochę żal do mamy w tej sprawie bo gdyby w porę ogarnęła że coś sie dzieje i kupiła odpwiednie kremy - miałam coś koło 12-13 lat ja zaczęły wychodzić, podobno ja są jeszcze świeże fioletowe to można je ładnie zniwelować. A moja mama nigdy się takimi rzeczami nie interesowała z kosmetykami była na bakier i niestety. JA zaczęłam o tym wszystkim myśleć w wieku dpiero 15-16 lat i smarowałam różnymi kremami drogimi i tanimi - i udało mi się je spłaszczyć tzn wgl nie czuć ich pod palcem są jak skóra gładkie zupełnie. Pamiętam tylko jak się drapałam po biodrach bo skóra swędziała jak wychodziły :(

Gość gość
Żaden facet mnie nie zechce, gdy zobaczy te rozstepy :(

Gość gość
Ale macie problemy...

Gość gość
A moja siostre chłopak zostawil,, jest ładna, ale ma rozstepy i jemu to nie odpowiadalo.