Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćaut

będę miała cesarkę

Polecane posty

Gość gośćaut

ze względu na odklejającą się siatkówkę, wczoraj byłam u okulisty :o nie wiem co lepsze, trochę się boję, że długo będę dochodzić do siebie, że nie będę miała pokarmu od razu po porodzie. W zasadzie dla mnie cesarka to nie jest poród, tylko operacja. Powiedzcie mi, czy jak miałyście CC to po jakim czasie pojawił się pokarm?

Gość gość
o rany boskie

Gość gośćaut
co "o rany boskie" ?

Gość gość
Temat prowokacja ? Skoro musisz mieć cesarkę to po co te pytania ? Nie będzie pokarmu bedzieszkarmic butla i tyle Wolisz rodzic sn i stracić wzrok ?

Gość gość
ja to bym chciała miec cesarke i tak naprawde całe życie myślałam że będe miała, bo mam wadę -11 i całe życie lekarze mnie ostrzegali, ze mam uwazać: żadnych sportów wyczynowych itd. Okazło sie ze mimo mojej wady wzroku, siatkówka jest ok i moge rodzić sn. Boje sie ze strace wzrok itd. I w ogole boje sie samego porodu, bo wg mnie porod sn to rzeźnia i nie ma w tym nic mistycznego. Jestem teraz w 39 tc i powoli zaczynam odczuwac spontaniczne skurcze i inne dolegliwosci, pewnie przy porodzie bedzie 100 razy gorzej. Duzo bym dała za cc...

Gość gość
pokarm masz dlatego że bedziesz miała dziecko a nie bo rodzisz, nie ma znaczenia jak czy sn czy cc, poproś żeby odrazu po zabiego ci ją przystawili do piersi, w ciągu pięciu dni doszłam prawie zupełnie do siebie

Gość gość
Miałam cesarkę z tego samego powodu. Synka dostałam do piersi dopiero po kilkunastu godzinach. Już w pierwszej dobie, po dwóch czy trzech przystawieniach, potrafił ssać i nie było żadnego problemu z karmieniem. Karmiłam go piersią 9 miesięcy, mniej-więcej tyle, ile planowałam. Gorzej było z moim dochodzeniem do formy, przez jakieś 5-7 dni czułam się bardzo słaba i brzuch mocno bolał. Dobrze wtedy mieć pomoc. Ale generalnie nie wspominam źle. Bardzo ładnie mnie zszyli, blizna jest prawie niewidoczna.

Gość mama dwójki skarbów
ja jestem po dwoch cesarkach i niebawem czeka mnie trzecia. o pokarm sie nie martw tylko nalegaj zeby ci dzieciatko szybko dostawili do piersi nawet jak jeszcze bedziesz lezec. jesli nie uda sie za pierwszym razem to za kolejnym tylko sie nie poddawaj. jesli chodzi o dochodzenie do siebie to chyba zalezy. ja po pierwzej smigalam od razu, rewelacyjnie sie czulam i mozna bylo spokojnie siedziec (w przeciwienstwie do niektorych sytuacji po porodzie sn), po drugiej czulam sie odrobine gorzej ale juz w 3-4 dobie bylo ok. teraz za 6 miesiecy czeka mnie trzecia cesarka i jej dopiero sie obawiam.... a ciecia mialam poniewaz mam wrodzona dysplazje stawow biodorwych

Gość gość
Ja miałam cc, bo było położenie pośladkowe. Pokarm pojawił się w 2 lub 3 dobie. Jeżeli jeśli jeszcze kiedyś będę w ciąży i nie będzie wskazań do cc to zapłacę żeby tylko rodzić w ten sposób. Ból był, owszem, przez jakieś 2 dni. Tak jakbym zrobiła bardzo dużo brzuszków i porobiły się zakwasy. Ominęło mnie kilkanaście godzin skurczy, rozerwanie lub nacinanie krocza i wiele innych okołoporodowych, nieprzyjemnych sytuacji. Najważniejsze jest nastawienie kobiety. Przez 2 dni synek karmiony był butelką i jakoś szczególnie mu to nie zaszkodziło:) Później ssał piersi na potęgę przez okrągły rok:P

Gość gość
ja mało nie umarłam po cc to jest operacja i to poważna :(

Gość gość
Ale bzdury piszesz,jaka powazna operacja pol godziny i po wszystkim.

Gość gość
pokarm mialam od razu po dobie od cc, wazne jest ssanie a nie rodzaj porodu. w 4 dobie miałam już nawał. do siebie doszłam od razu, śmigałam po odziale po 12 h po wstaniu z łóżka.