Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szumy i piski w uszach, korek woskowy, przepłukiwanie ucha

Polecane posty

Gość gość

Postaram się opisać moją dolegliwość krótko. Około 6-7 lat temu zgłosiłem się do laryngologa z powodu występujących pisków i szumów w uszach. Na początek jedno ucho, a z czasem i drugie. Laryngolog mnie przebadał i powiedział, że jest to spowodowane korkiem woskowym, który uciska błonę. Miałem mieć płukanie ucha, ale czytałem na ten temat złe opinie i lekarz zaproponował mi wyciągniecie woskowiny haczykiem. Pomogło, to na 1-2 dni, potem objaw się nasilił i wrócił do normalności. No i te 6-7 lat żyję z taką dolegliwością. Czasami mam też tak, że w niespodziewanym momencie mam silny pisk w uchu, który ustępuje po 10-20 sekundach. Od pewnego czasu, zauważyłem że objawy się nasiliły i pomyślałem, że trzeba coś z tym zrobić. Co powinienem zrobić ? W następnym tygodniu mam wizytę u laryngologa. Jak myślicie co powie mi lekarz ? Czy jest jeszcze szansa, że będę słyszeć normalnie ? Jak przepłuczę to ucho ? P.S Z tego co pamiętam, na badaniu słuchu nie słyszałem niskich częstotliwości Czasami z ucha wylatują drobne kawałki woskowiny.

Gość gość
No to zalecam Naltroxon-Adepend,w małych dawkach 1-4mg na dobe

Gość gość
A gdzie mogę dostac ten lek ? Nic o nim nie ma w internecie

Gość gość
Njapierw wypróbuj świecowanie swiecami Hopi

Gość gość
Ok byłem u laryngologa i korek woskowy został wyjęty haczykiem. Strasznie dużo tam było. Na początku troszkę inaczej słyszałem, ale potem się przyzwyczaiłem. Zostały mi przepisane krople, zapobiegające powstawaniu woskowiny. Ale problem pozostał. Szumy i piski w uszach dalej występują. Lekarka powiedziała, że powinny ustąpić po kilku dniach. Ale mam wrażenie, że cały czas będą. Co powinienem robić dalej ? Ucho wyczyszczone, a szumy cały czas są.

Gość gość
Nas również czeka wizyta u laryngologa, w przychodni http://www.sono.com.pl/ syn prawdopodobnie będzie nosić aparat słuchowy, chociaż mam cichą nadzieje,że nowy lekarz zaproponuje inna metodę rehabilitacji i obędzie się bez aparatu.

Gość gość
Proszę dać znać o wynikach. U mnie szumy dalej występują. Nic się nie zmieniło. Może dlatego, że za długo zwlekałem z usunięciem tego korka ? Chociaż mam wrażenie, że to nie przez korek. Z tymi piskami nie da się żyć.

Gość gość
Jeszcze zapomniałem dodać. Chciał bym też znać przyczynę tych szumów. A tego pewnie nikt nie zdiagnozuje.