Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

mieszkania w apartamentowcu

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

S膮 strasznie drogie. 70 m2 przy dobrych wiatrach 400 000ty艣 z艂 :/ Koszt wi臋kszy od domu z wiekszym metra偶em. W艂a艣nie szukam takich mieszka艅 z rynku wt贸rnego, nie ma prawie nic tylko "apartamenty z wielkiej p艂yty" czyli stare bloki . Na szcze艣cie takie mieszkania b臋d膮 ta艅sze za 6 lat, kiedy ja bed膮 kupowa膰. Wi臋kszo艣膰 m艂odych zap臋dza si臋 i bierze ogromne kredyty na takie w艂a艣nie mieszkania. Po 2 latach zdaj膮 sobie spraw臋, 偶e nie sta膰 ich na taki metra偶 i musz膮 odda膰 mieszkanie bankowi. Wiele m艂odych tak nadzia艂o si臋 na domkach teraz czas na mieszkania od dewelopera :P

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Co rozumiesz pod poj臋ciem apartament?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
70 m kw za 400 tys? to chyba w 艁odzi albo Pabianicach, bo w Warszawie/Wroc艂awiu za tyle to kupisz najwy偶ej 55 metr贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nowocze艣niejszy blok z mieszkaniami 2 poziomowymi, wyborem metra偶u (32m2, 50m2 i 70-80m2). Parkingi w piwnicy. Maksymalnie 4 pietra winda itp W moim mie艣cie powsta艂o par臋. Pi臋kne mieszkania. Przyjaci贸艂ka bardzo chwali ale koszta s膮 b. du偶e. Kredytu oczywi艣cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie mam na my艣li ma艂e miasto. 100 ty艣 mieszka艅c贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wspominaj膮c o tym, 偶e nie s艂ycha膰 jak s膮siad robi kotlety na obiad, czy krzyk贸w. Naprawd臋 trzeba si臋 postara膰, 偶eby co艣 przesz艂o przez 艣ciane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W apartamencie powinny si臋 znale藕膰 co najmniej nast臋puj膮ce pomieszczenia: kuchnia, salon (lub salon po艂膮czony z kuchni膮), g艂贸wna sypialnia z prywatnym wej艣ciem do 艂azienki i garderoby, gabinet/pok贸j go艣cinny/druga sypialnia, 艂azienka og贸lna, pralnia lub pomieszczenie gospodarcze oraz osobna 艂azienka do ka偶dej kolejnej sypialni. Konieczno艣膰 zaprojektowania wygodnych, ustawnych pomieszcze艅 oraz ich odpowiedni rozk艂ad z wyra藕nym podzia艂em na cz臋艣膰 dzienn膮 (dost臋pn膮 tak偶e dla go艣ci) i nocn膮 (zapewniaj膮c膮 mieszka艅com pe艂n膮 prywatno艣膰), pozwala na okre艣lenie minimalnej powierzchni luksusowego lokalu na poziomie oko艂o 100 m2. W szczeg贸lnych przypadkach analitycy mog膮 dopu艣ci膰 uznanie za apartament mieszkania o nieco mniejszej powierzchni, np. 95 m2, pod warunkiem jednak, 偶e jego funkcjonalno艣膰 oraz pozosta艂e kryteria pozostan膮 zachowane. Spotykane cz臋sto na rynku okre艣lenie apartamentu w odniesieniu do 50- czy nawet 30-metrowych mieszka艅, jest ju偶 wyra藕nym nadu偶yciem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiadomo taki metra偶 jest 艣mieszny, jak kawalerka ale rozmieszczenie pokoi i ich podzia艂 (mimo, 偶e ma艂e to jest ich np.3) mo偶e dawa膰 z艂udzenie apartamentu :P. Jednak prawda jest taka, 偶e cena jest wysoka a mieszkania bardzo atrakcyjne. Nowe, a nie jak te z wielkiej p艂yty, kt贸re za 20 lat b臋d膮 do rozbi贸rki. Nie jest w nich jak w klatce, nie s艂ycha膰 s膮siada z do艂u i g贸ry, s膮 robione z lepszych materia艂贸w i jest z nich jaki艣 widok a nie - drugi blok z przeciwka :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem z 3miasta i musz臋 Ci臋 zmartwi膰 - cena jeszcze o niczym nie 艣wiadczy tutaj jest masa pseudo apartament贸w i ma艂o kt贸ry jest zbudowany dobrze takie atrakcje jak problemy z wod膮 w najwy偶szych kondygnacjach w wie偶owcu w Gdyni przy skwerze, albo w膮skie miejsca w hali gara偶owej czy odpadaj膮ce tynki a z tymi widokami to te偶 jest raczej s艂abo - znajomi kupili nieca艂e 70m w wie偶owcu w jednej z dzielnic Gda艅ska z widokiem na bloki i kompletnie zero zieleni obok za 400ty艣 i jest s艂abo nawet bardzo. A co do wielkiej p艂yty to gwarantuje Ci 偶e d艂u偶ej postoi ni偶 niejedno nowe budownictwo. Wszystko zale偶y od dewelopera a i ja bra艂abym mieszkanie z drugiej r臋ki z bardzo prozaicznego powodu - mianowicie wi臋ksze niedor贸bki wychodz膮 w ci膮gu 2 lat. Sama mam niewielkie nieszkanie na okres budowy w nowym i powiem 偶e 偶a艂uje jak cholera dobrze 偶e lokalizacja ciekawa i mam nadzieje 偶e sprzedam to w choler臋 bo dziadostwo jest niemi艂osierne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:)ah no czy tu nastepny temat o zyciu za granica no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy 33333 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂a艣nie rynek wt贸rny w tej miejscowo艣ci nie szaleje. Jestem farmaceutk膮. Mieszkam daleko od miasta akademickiego dlatego zarabiam o wiele lepiej ni偶 Ci np w Poznaniu. M膮偶 policjant. Wi臋c tu nam jest dobrze, a za mieszkaniem nie bedziemy si臋 przeprowadza膰.

Udost臋pnij ten post

Bez przesady. We Wroc艂awiu mo偶na znale藕膰 dobrze zaprojektowane 69-72 m2 ju偶 poni偶ej 400 000 z艂 . Trzeba tylko 艣ledzi膰 rynek i wypatrywa膰 okazji. Spor膮 liczb臋 ciekawych mieszka艅 mo偶esz znale藕膰 na stronie www.inwestycje-wroclaw.pl . Na profilu na Twiterze publikuj膮 czasem dobre okazje a jak si臋 u nich zarejestrujesz to masz dost臋p do ofert, kt贸rych nie ma w Internecie. Grunt to dobrze obliczy膰 zdolno艣膰 kredytow膮, 偶eby potem nie pracowa膰 "tylko na mieszkanie". Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale to bloki .to nie dom tylko ul

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arabella31
Zgadzam si臋, Wroc艂aw pod tym wzgl臋dem wypada naprawd臋 fajnie. Co prawda ca艂y czas do ko艅ca nie wiem, co w Waszej definicji podchodzi pod apartamentowiec, ale we Wroc艂awiu jest sporo 艂adnych, nowoczesnych mieszka艅 w dobrych cenach. Wystarczy zajrze膰 chocia偶by tu: http://targimieszkaniowe.net/nowe-mieszkania-i-domy-wroclaw/ . Gdybym mia艂a troch臋 kasy na zbyciu, spokojnie wybra艂abym co艣 spo艣r贸d tych ofert ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 garelski
Jako doskona艂y przyk艂ad okazji - https://luksusowemieszkania.pl/apartamenty-na-sprzedaz/warszawa Nieruchomo艣ci w stolicy to jednak gwarancja wysokich cen, ale jednak miasto 偶yje, gwarantuje wysoki standard i w艂a艣nie tam mo偶ecie si臋 rozwija膰. A 艣rodki? To ju偶 inna kwestia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niestety, masz racj臋. Apartamenty w Warszawie s膮 po prostu naprawd臋 drogie, chyba, 偶e na wynajem, jak np. http://ironflats.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karo

Bez sensu s膮 jakie艣 apartamenty. Odchodzi si臋 od mieszkania w centrum i wg mnie lepiej co艣 kupi膰 poza miastem. Teraz widzia艂am 偶e ciekaw膮 ofert臋 ma deweloper w Poznaniu - Family House. Osiedle nie stricte w centrum ale na obrze偶ach przez co jest cicho i spokojnie. Nie ma tego zgie艂ku, kt贸ry towarzyszy mieszkaniom w centrum. Prace trwaj膮 i tylko trzeba czeka膰, a偶 to b臋dzie gotowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ada

Kupi艂am mieszkanie w艂a艣nie na Osiedlu Pozna艅skim od Family House i jestem dobrej my艣li 偶e b臋dzie ok. W ci膮gu 1,5 miesi膮ca mieszkanie powinno zosta膰 oddane.聽

Udost臋pnij ten post