Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gnijące młode ziemniaki

Polecane posty

Gość gość

Kilka dni temu kupiłam w markecie 5 kg młodych ziemniaków, trzymam je w plastykowych wiaderku w szafce pod zlewozmywakiem. I zaczeły już gnić. Ze starymi nie było tego problemu. O co tu chodzi - wie ktoś? :(

Gość gość
Moje ( 2 kg kupione na targu ;) ) też zgniły

Gość gość
No bo mode ziemniaki często są mokre a dodatkowo mają w sobie o wiele więcej soków niż stare ziemniaki i jak wtedy zostawisz w siatce to gniją

Gość gość
.http://sieradz.naszemiasto.pl/artykul/mlode-ziemniaki-rolnicy-zaniepokojeni,2332060,t,id.html I ten komentarz "Rolnicy niech nie płaczą tylko mniej nawozów do ziemniaków dają. Cholera co się kupi młode ziemniaki na ryneczku to po 3-4 dniach gniją i pełno na nich pleśni. Nadmieniam, że nie jest to jednostkowy przypadek. Niech kosztują tą złotówkę drożej ale niech to będzie w miarę naturalny pyrek , a nie tablica Mendelejewa. Cholera w oczach mają tylko kasę i nic więcej. Tą prawdę powoli zaczynają rozumieć piekarze i po czasach chemicznego pieczywa pleśniejącego po jednym dniu zaczynają wracać do normalnego pieczenia na zakwasie bez ulepszaczy. Jest ono trochę droższe ale za to im schodzi. No ale do tego trzeba mieć trochę oleju w głowie ,a nie nastawienia tylko na szybki zysk.Jak dojdą do tej prostej prawdy to żadna importowana żywność nie będzie dla nich zagrożeniem. " ciekawe czy to prawda?

Gość gość
Mam znajomego rolnika i widzę ile ładuje nawozu w ziemniaki, a dla siebie uprawia oddzielnie...

Gość gość
Jak sie kupue myte ziemniaaki to tak jest