Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmamcia

Czy moja 9 miesięczna córka jest gruba za duża źle ją odżywiam?

Polecane posty

Gość gośćmamcia

Waży 10,1kg:( ma 76,5cm wzrostu-dzisiaj ją ważyłam-misiac temu wazyła 9400. Nie wygląda na grubą tylko ludzie myślą że ma rok.... je tak: 5.00 150mm hipp 2 zwykle wypije 130 9.00 120mm plus 2 łyżki kaszki bobovita zbożowa i 3 łyżki owoców-z łyżeczki je 12.30 obiadek 190g 15 jogurt (100 ml) 17.30 kisiel rzadki 150ml 20 150 mm plus 3 łyżki kleiku ryżowego- z łyżeczki je Jeśli moja mała w dzień by chciała pic mleko z butli na śniadanie by je dostała ale ona pluje smoczkiem w dzień.:( może na śniadanie jogurt naturalny z bułką?

Gość gość
nikt się nie wypowie?

Gość gość
No ale co mamy ci powiedzieć? Dziecko ma 9 miesięcy a wygląda na rok,nie jest grube.Nie znamy Twojej córki nie wiemy jak wygląda,jaka się urodziła.Nie szukaj problemu tam gdzie go niema.Ważne że zdrowa i ma apetyt.

Gość gość
Dla porównania mój syn w wieku 6 miesięcy ważył 9840 urodził się z wagą 4,5kg.Dziś ma 4 lata waży 18,5kg przy wzroście 113cm.Jest wysoki i chudy jak patyk.

Gość gość
nie napisałaś najważniejszych rzeczy. Z jaką wagą sie urodziła i czy proporcjonalnie przybiera czyli czy waga jest mniej więcej cały czas na tym samym centylu. Jeśli tak to ok, po prostu jest większa i wygląda na roczek. To nic niezwykłego, dzieci są różne

Gość gość
A dziecko przechodzi szczepienia? Bo w przychodni kobieta przed szczepieniem sprawdza wagę, wzrost i ci powie czy jest ok? Mój synuś ma 10 miesięcy waży ok. 10kg. wzrost 77cm. W przychodni Pani mi powiedziała, że jest dobrze i że jest wysokim chłopcem. A wszyscy mi mówią, że wygląda na rok.

Gość gość
hej, przepraszam ale mąż na spacerze z małą a ja w ferworze sprzątania:P Córka urodziła się 3700 i 56cm -tydzień przed terminem. Od początku nawet w ciąży chociaż owulację miałam potwierdzoną monitoringiem byla o 2-3 tygodnie wagowo i wzrostowo do przodu(zwzgl na ta owulacje nie ma mowy o przesunięciu). Mała od urodzenia dobrze przybiera do 5 miesiąca była karmiona tylko piersią i też dużo przybywała. Potem odstawiałam bo musiałam przyjmowac silne leki ktore do tej pory biore. Była na 90 centylu zwykle. Teraz to chyba między 90 a 97 a z wzrostem poza siatką tzn poza 97 centylem od 3 miesiąca...No niby chyba ok bo koleżanka ma córeczke na 50 centylu z wzrostem i z wagą i tamta wygląda pulchniej niż moja ale waży mniej.

Gość gość
co to znaczy 150mm mleka? :O i przestań fisiować, bo mała roku nie ma, a ty już być najlepiej ją na dietę wysłała jakąś

Gość gość
moja corka jak miala 6 miesiecy wazyla 9 kg i wygladala grubo, nie miescila sie w siatce centylowej. zaczelam podawac jej wiecej wody i warzyw. wydaje mi sie, ze po mleku modyf. tak mocno przybierala, a pila go duzo, na pewno wiecej niz Twoja corka. teraz ma 21 miesciecy i wazy 12kg, wyglada normalnie, tak w sam raz. jak zaczela raczkowac i chodzic, to spalala tluszczyk :)