Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka134

Moja siostra jest w ciąży.Co robić?

Polecane posty

Gość Kaśka134

Moja siostra ma dopiero 15 lat(rocznikiem),a już jest w ciąży :( Ja i mama jesteśmy załamane ,ale to co się stało to się już nie odstanie.Mama chce jej dać maksymalnie w kość niech poniesie konsekwencje.To znaczy mama mówi tak."Zrobi sobie wolny rok od nauki i będzie opiekować się dzieckiem Zero wyjść z koleżankami,żadnych przyjemności.Zero kieszonkowego do pełnoletności.Na weekend jest wieziona do rodziny na wieś i ma tam odpracowywać.Zamiast ubrań i kosmetyków mleko i inne dla dziecka"Moim zdaniem żadne kary nie pomogą,bo co poradzisz.Siostra moim zdaniem nie zdaje sobie sprawy co się wokół niej dzieje.Ona tylko w tej chwili potrafi narzekać ,że przytyła i,że zmieni się w potwora ;/Poradźcie coś ,bo ja już siły nie mam ani na nią,ani na moją matkę.

Gość gość
po co każecie jej rodzić w tym wieku , chyba widzisz co ma w głowie ? aborcja zniszczycie jej życie i nie mów że mogła mysleć , mało kto w porywach namiętności myśli o bachorach o , se x to sex , przekonaj durną matke aby pozwoliła jej cieszyć się zyciem a nie pakowała w pieluchy , masz matke france która wogóle nie powinna miec dzieci , jak można być taką szmatą aby wymyslac córce kary za to że jest w ciąży ?/. szok i patologia

Gość gość
Twoja siostra to tak naprawdę jeszcze mała dziewczynka, ktora myśli inaczej niż dorosły czlowiek a co dopiero myśleć o ciąży, o dziecku. Aborcja to najlepsze rozwiązanie chociaż wiem że jest nielegalna . A ty ile masz lat ?

Gość gość
ona sama jest jeszcze dzieckiem czy wy tego nie widzicie ?przerażająca jest twoja matka , przy pomocy mądrego lekarza legalnie usunie , siostra powinna usunąć i zerwać wszelkie kontakty z matką

Gość Kaśka134
Ja ogólnie próbuję matkę namówić żeby oddać dziecko jak się urodzi do adopcji albo aborcja.Ale matka póki co nic ;( Mam 23 lata.

Gość gość
Zgadzam sie z powyzszymi odpowiedziami . Zdajesz sobie z tego sprawe ze twoja siostra to mala dziewczynka?

Gość gość
A dlaczego matka ma niby kazać swojej córce zabić dziecko? Skoro siostra była wystarczająco odpowiedzialna i dorosła, by uprawiać seks, to niech teraz będzie dorosła i odpowiedzialna, by urodzić. Może oddać dziecko, ale aborcja?

Gość Kaśka134
Wiem ,że ma dopiero 15 lat i zdaję sobie całkowicie sprawę,że to jeszcze dziecko.Dlatego nie jestem za tym żeby jako nastolatka brała odpowiedzialność za dziecko.Bawiła się w pieluchy ,kolki i inne sprawy związane z dzieckiem.Dlatego myślę żeby po prostu urodziła i oddała dziecko do adopcji.

Gość gość
Myślę,że twoja matka ma coś z głową nie tak.Super jest to,że jesteś chociaż za siostrą z tego co tu piszesz to tak wnioskuję.Moim zdaniem dobrze myślisz żeby dziecko zostało oddane do adopcji.