Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mruczkaś

Kwas foliowy

Polecane posty

Gość Mruczkaś

Jaki według was kwas foliowy jest najlepszy?

Gość gość
folik. mój lekarz mi polecił

Gość Mruczkaś
A jak długo go bierzesz?

W każdej ciąży brałam Folik, teraz też biorę profilaktycznie, bo nie ukrywam, że być może niebawem jakiś nowy członek rodziny byłby mile widziany :)

Gość gość
a kwas foliowy z folii od parówek?

Gość Trytytkaaa
Ja przyjmowałam również folik z zalecenie ginekologa - mówił, że najlepszy i sprawdzony.

Gość Adriana001
Folik - ja też potwierdzam jego skuteczność - pisze to mama dwójki zdrowych szkrabów i w każdej ciąży przyjmowałam własnie folik.

Gość Smerfetkaa29
Z autopsji także polecę Folik :) W ogóle kwas foliowy to podstawa przy planowaniu dziecka oraz w pierwszych miesiącach ciąży.

Gość Fashionelkaaa
Jeśli chodzi o kwas foliowy, to sprawdzony jest na pewno folik. Od dawna polecany przez ginekologów i ja taki sama właśnie będąc w ciąży przyjmowałam.

Gość bilurbinka
kwas foliowy jest bardzo wazny, a moj ginekolog nic mi o tym nie wspomnial nawet - od razu zmienilam sepcjaliste , ktory jak tylko uslyszal, ze planuje ciaze to zalecil kwas foliowy w tabletkach...

Gość baazylianka
Bardzo dobrze, ze zmienilas lekarza, bo co to za konował, co o kwasie foliowym nie wspomniał! Przeciez to podstawa przy staraniach o dziecko i w pierwszych miesiacach ciazy, kiedy nasz dzidzius sie rozwija i jego układ nerwowy....

Gość Ewelinuszka22
Faktycznie jakiś kiepski lekarz, bo mój kiedy tylko przebąknęłam, że chcę odstawic tabletki niedługo i zacząć starania o dziecko od razu kazał mi zakupić folik.

Gość gość
co wy z tym folikiem a wiedziałyscie o tym ze całkiem niedawno pewna partia folika skazona byla jakąś niezidentyfikowaną substancją i wycofany był z aptek. ale nikt nie mówił o tym i nie wymieniał KUPIONEGO już folika w wyniku czego łykałyście to skażone g****o jest wiele innych bezpieczniejszych tabletek z kwasem foliowym nie promowanych tak nachalnie przez przekupionych lekarzy

Gość dżoanna_29
To była partia leków wydawanych na recepte. Dodam, że leków - a folik jaki jedyny jest zarejstrowany jako LEK. I gdyby nie to, że musi przechodzić specjalistyczne badania, to taka nieprawidlowosc wcale nie musialaby byc wykryta. Reszta kwasu foliiwego dostepna na rynku to suplementy, ktore nie maja tak zaostrzonych norm jak leki i są swobodnie wpuszczane do obiegu, a skąd wiesz co w nich siedzi? To bardzo dobrze, ze strony firmy, że szybko zadziałała i widać, że ma kontrolę nad tym co sprzedaja i bada to regularnie, a myslisz, ze producenci suplementów to robią? Dla nich liczy sie tylko kasa, a nie bezpieczenstwo.... i mysle, ze by nas nawet o tym nie poinformowali. Dlatego mimo wszystko jestem za Folikiem - lekiem, a nie suplementami! Tyle w temacie.

Gość gość
kwas foliowy to kwas foliowy czyli taka witamina z grupy B z tą różnicą, że folik jest jednym z droższych preparatów i lekarze mają podpisane umowy z koncernami farmaceutycznymi, stąd polecają TYLKO folik :D ogłupiaj się dalej i wierz, że folik jest lekiem

Gość gość
boze co za tania reklama :/