Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licealistka98

skończyłam gimnazjum!

Polecane posty

Gość licealistka98

Nareszcie glupawe żarty o "gimbusach" nie będą mnie dotyczyć, nareszcie pojde do liceum i poznam ludzi na może trochę wyższym poziomie, jestem taka szczęśliwa

Gość licealistka98
Poziom gorszy niż w mojej szkole ;) i wiecie co? Mogę z pewnością powiedziec, że idea gimnazjum jest zła. Ta szkoła demoralizuje, nawet moje "najlepsze w mieście"

Gość licealistka98
Niestety te zarty są bardzo powszechne i - co przyznaje - trafne. Jednak są wyjątki i czułam się skrzywdzona często

Dlaczego sądzisz, że idea gimnazjum jest zła? W sumie, moim zdaniem niepotrzebnie wycofany został system ośmiu klas. Wtedy nikt nie mógł się wywyższać. Każdy był na równym poziomie, wszyscy byli z podstawówki :) Co masz na myśli mówiąc, że żarty są bardzo trafne?

Gość licealistka98
To, że ludzie w moim wieku często zachowują się po prostu głupio. W ciągu tych trzech lat stracilam dwóch kolegów - jeden nie poradził sobie z problemami, drugi spadł z słupa wysokiego napiecia. Głupota, prawda? A 16-sto letni chlopak nie żyje. Wiele znajomych osób nie radzilo sobie z ludźmi w szkole, nauką, zaczęło cpac itp. To nie jest dobre miejsce, wiem ze w innych szkołach działy sie gorsze rzeczy.

To, co dzieje się w szkołach, to także wina nauczycieli/pedagogów. Dlaczego nie zwracają uwagi na cierpienie uczniów? Moim zdaniem każdy z Was powinien zwrócić się do kogoś o pomoc. Może w "Waszym" świecie jest to wstyd czy tam "obciach", ale dużo to pomaga. Dlaczego nikt nie reaguje w takich sprawach? Co do ćpania... Nie jest to problem tylko w Twojej szkole. Na całym świecie są nastolatkowie, którzy zażywają nie tylko z powodu problemów... To jest przecież "trendy" :/

Gość gość
Dzisiejsza młodzież i ich problemy. Wiele zalezy od rodziców. Bo to oni często nauczycielom zwracaja uwagę, że nie mozna dziecku uwagi zwrócić, ze ich dizecko jest bezstresowo wychowywane itp. a potem takie kwiatki. Ja kilka lat temu skonczyłam liceum http://www.liceum-zaoczne.sopot.pl/home.html byli tam różni nauczyciele. Ci wymagający i tych których wiekszość kolegów się bała byli najlpesi i wielu po latach mówi ze dzięki nim cos zrozumieli. A ci spoko nauczyciele, niby kumple to tylko pośmiac się z nich teraz można.

Gość gość
:)studia i tak nieczego w zyciu nie przynosza wiec olej 999 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y