Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warto swyprowdzić się przez studia?

Polecane posty

Gość gość

Witam, otoz dziś musze zalogowac sie na studia. ogolnie sprawa wyglada tak, ze mam 1200zl na reke, i ani centa wiecej, tak wiec zastanawiam sie czy oplaca sie logowac w innych miastach- czy po prostu się utrzymam majac tyle kasy. problem w tym, ze w miescie w ktorym mieszkam- czestochowie, mam swoje wlasne mieszkanie, ale studia tutaj sa po prostu lipne. w Katowicach natomiast musialabym wynajac mieszkanie ( a to koszt srednio liczac 1000zl). jest w ogole sens? poradzcie cos, bo sama nie wiem co robic.

Gość annnaa88888
Jak masz spoko rodziców to nie. Jesli chodzi o Katowice to mieszkam tu, przeprowadzialm sie na studia właśnie:) Mieszkam w mieszkaniu studenckim, płacę 370zł za mój pokój, w którym sama mieszkam plus 50zł za media czyli 420zł, do tego jedzenie i inne rzeczy jakieś max 200zł czyli 620zł a resztę to na ubrania, albo do odłożenia :) wspołlokatorki mam super, także serdecznie polcam :) jak jeszcze masz pytania to pytaj śmiało!:)

Gość gość
sama juz nie wiem, troche sie boje, ze bede tam kopletnie sama, albo trafie na jakieś dziadówki-kleptomanki ;(

Gość gość
Daj spokój, mieszkałam już w dwóch studenckich mieszkaniach w Kato i wszystkie dziewczyny były suuuper. Poza tym możesz w jednym dniu sie umówić na obejrzenie kilku mieszkań jak jesteś z daleka i poznania współlokatorek i wtedy zadecydujesz. Albo możesz z nimi sie wczesniej skontaktowac telefonicznie lub mailowo. Na pewno Ci się trafi ktoś fajny;) Poza tym mozesz wynając pokój w mieszkaniu dwupokojowym wyjdzie wtedy 550zł troszkę więcej, ale będzie tylko jeden wspóllokator :) powodzonka życzęQ

Gość gość
ew. jedź do łodzi na studia, jest tam dużo fajnych uczelni i też mnóstwo mieszkań studenckich, wiem, bo mam tam trzy kuzynki, które wynajmują i też mają fajne współlokatorki i nie jestem drogo jakieś 400zł. także też spoko opcja i tu i tu masz w miarę blisko:)

Gość gość
matura mi raczej slabo poszla, wiec nie mam co liczyć na jakieś dobre studia- ang 98%, mata 44, polski 52, biologia 46. dzieki za rady!