Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powiekszony migdal mimo ze nie jestem chora...

Polecane posty

Gość gość

Odkad pamietam mam powiekszony prawy migdal (wezel chlonny????) Nic mnie nje boli i nawet nie jestem chora wiec nie wiem jaka moze byc tego przyczyna? Jedyne co mnie meczy to chore zatoki ale czy to mialoby ze soba jakies powiazanie?

Gość gość
migdał jest w gardle a węzeł na szyi,więc cio masz powiększone?

Witam, w przypadku przewlekłego zapalenia zatok nadmiar wydzieliny (która zwykle zawiera bakterie) spływa po tylnej ścianie gardła, a to może wpływać na powiększenie migdałków. Powiększone węzły chłonne mogą być znakiem naturalnych procesów obronnych organizmu, które się wiążą z infekcją zatok lub gardła. Koniecznie umów się na wizytę do specjalisty laryngologa, który wyjaśni co masz na myśli – migdałek podniebienny, czy węzeł chłonny ( bo są to zasadniczo inne struktury anatomiczne) oraz podejmie decyzję co do właściwej metody leczenia zatok obocznych nosa. Pozdrawiam Łukasz Narożny

Gość gość
Dodam ze laryngolog mowil ze to ok migdal a jak mialam dziurki to po infekcji mowil a teraz nie wiem co myslec. Dodatkowo mam dwie dolne osemki do usuniecia dokuczaja przykrywa je dziaslo. Moze to byc tez xhyba przyxzyna?

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/