Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala 123654

kto ma rację?

Polecane posty

Gość ala 123654

W październiku wychodzę za mąż, niestety sprzeczam się z przyszłym mężem o to czy zaprosi moich sąsiadów na wesele. Początkowo ustaliliśmy,że liczba gości będzie bardzo ograniczona, jednak z upływem czasu i po namowach moich rodziców liczba gości znacznie wzrosła. dlatego tez te dwie osoby nie zrobiłby dużej różnicy. dodam, że moi rodzice z sąsiadami maja bardzo dobre stosunki. ja tez ich bardzo lubię. byli na weselu mojego brata. Rodzice też chodzą do nich na większe przyjecie. Głupio mi jest,że nie będziemy ich zapraszać ale niestety mój narzeczony nie chce o tym słyszeć. co robić?

Gość gość
opier/dol narzeczonego, głupi cep z niego

Gość gość
jest uparty i nie wiem jak go przekonać.

Gość gość
kto płaci za wesele? kto płaci ten decyduje o liczbie gości

A czy rodzice opłacają Wam wesele? Jeśli tak to raczej nie powinien mieć nic do gadania. Ślub i wesele to wiele stałych kosztów, które będziecie musieli opłacić. Tak więc te 100 czy 150 zł za osobę różnicy nie zrobi. Poza tym prezent również Wam dadzą jeśli przyjdą.

Gość gość
za wesele płacimy my. jednakże chodzi tu o to że początkowo mówiłam,ze sąsiadów nie będziemy prosić ale zmieniłam decyzje.

Gość gość
zarówno twój narzeczony jak i ty macie prawo zaprosić kogo chcecie. to nie jest tylko jego wesele.